2016/07/02

Lusikkaleivät

Meidän lasten mummo sai ihanan idean joitain päiviä sitten kun olimme mökillä. Hän tekaisi lusikkaleipätaikinan kulhoon ja kutsui kaikki lapset ja muut lapsenmieliset paikalle. Itselleni nämä lusikkaleivät olivat uusi tuttavuus. Idea on siis se, että taikina muotoillaan lusikan avulla soikion muotoiseksi ja paistetaan uunissa. Sen jälkeen kahden keksin väliin laitetaan hilloa ja koko hela homma pyöräytetään sokerissa. Nam..

Meidän leivontapöydän ääressä oli yksi todella ahkera keksien muotoilija ja sitten se pienempi versio joka.. noh.. lähinnä ajatteli, että se lusikka oli tarkoitettu syömisen apuvälineeksi. Hahaa.. Ei se mitään, onneksi meille muillekin jäi pikkuleipiä yli, että myös me pääsimme maistelupuuhiin. Me juhlistimme meidän isi-ihmisen nimppareita ja nämä kyllä kruunasivat aamiaispöydän!

Hyvän lusikkaleipäreseptin löydät esim. täältä.

Oletko sinä leiponut lusikkaleipiä aiemmin?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Mummon lusikkaleivät on parhaita♥ Tai ainakin meidän herkkusuut eivät muita söisikään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. :) Eli ilmeisesti nämä lusikkaleivät ovat teillekin tuttuja! <3

   Poista
 2. Lusikkaleivät on parhaita! Lapsuudessa ja nuoruudessa tuli tehtyä usein, viime kerrasta on kyllä jo vuosia.. täytyy joku päivä taas tehdä 😊 Ai vitsi kun odotan että pääsee tyttöjen kanssa yhdessä leipomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä olivat kyllä ihan tosi hyviä! :D Kyllä teillä varmasti jo vuoden sisään voi leipoa tyttöjen kanssa.. Se on kivaa puuhaa!!

   Poista