2016/07/30

Kiikareissa Iso-Vasikkasaari

Meidän kesään kuuluu ehdottomasti retket idyllisille saarille Helsingin ja Espoon edustalla. Yksi meidän kestosuosikeista on Iso-Vasikkasaari ja sen ihana boheemi ravintola Gula Villan. Näin myös tänä kesänä. Meidän seuraan lyöttäytyi kummityttömme perheineen ja suuntasimme kiikarimme Espoon saaristoon. Oli kaunis päivä ja aurinko helli meitä retkeilijöitä. Aurinko tekee kaikesta vähän kauniimpaa, maisema on vähän niin kuin ylivaloittunut valokuvaa. Kaikki kylpee valossa. Kaunista. Rantautumisen jälkeen meidän pienet taapertajat lähtivät innokkaana tutkimaan saarta ja sen luontoa. Veneilyn jälkeen onkin hauska nähdä miten pienet lapset oikein vapauttavat sitä säästämäänsä energiaa ja ottavat juoksuaskelia paikasta toiseen..

Ensimmäisenä vierassataman jälkeen avautuu näkymät Gula Villan ravintolaan. Gula Villanissa on ihana tunnelma. Siellä soi Kuubalainen rennonletkeä musiikki ja ympäristö on kaunis mutta boheemi. Ruuan tuleminen saattaa kestää melkoisen pitkään, ja odottaessa lapsilla on aikaa tutustua aitauksessa oleviin lampaisiin tai vain juosta isoilla nurmilla ravintolan edessä. Ruuan odottaminen on aina sen arvoista, sillä täällä saattaa hyvin mahdollisesti olla saariston parhaat lihapullat tarjolla. Kaikille meidän kipparikalleille maistui ruoka erittäin hyvin. Saaressa voi tietysti myös syödä omia eväitä ja pienen matkan päässä ravintolassa on valtavat nurmikentät, grillit, leikkialueet ja uimaranta. Me vietimme suurimman osan ajasta ravintolan alueella syöden ja herkutellen kunnes lähdimme purkamaan viimeiset energiat leikkikentälle ennen venematkaa kotiin.

Taisimme moneen kertaan todeta, että "tämä on sitä kunnon kesää". Ja sitä se oli - ihana, ihana kesäpäivä!

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Vasikkasaari on kyllä kiva paikka. Ei ole vuosiin tullut käytyä siellä, ehkä pitäisi vielä tänä kesänä käydä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä tosi kiva retkikohde lapsiperheille :) Kannattaa piipahtaa! <3

      Poista