2016/07/08

Perheseikkailu Vallisaareen

Vallisaari on ollut paljon uutislehtien otsikoissa. Suomenlinnan lähellä sijaitseva saari on ensimmäistä kertaa moneen kymmeneen vuoteen avoinna yleisölle. Ennen porttien avaamista kyseinen saari on ollut puolustusvoimien käytössä ja osittain saaren alueet on edelleen suljettuna räjähdysvaaran takia. Vallisaareen pääsee myös yleisellä yhteysveneellä Kauppatorilta, mutta me otimme tietenkin oman veneen alle ja suuntasimme vierassatamaan. Mukaan olimme pakannet eväitä, hoitolaukun rattaat ja uikkarit. (Näytti varmasti siltä että olimme muuttamassa sinne.. hahaa) Vallisaaresta ei mielestämme ollut vielä kovin paljon tietoa netissä, joten oli parempi varautua ihan kaikkeen. Ja hyvä, että varauduimme sillä kävi loppujen lopuksi niin, että vietimme saaressa koko päivän..

Itse Vallisaaren ympäri kulkee kävelypolku jonka varrelle on merkitty pysähtymisen arvoiset paikat. Etenkin luonto on todella kaunis ja "koskematon" ja polun ympärillä metsä on täysin villiintynyt. Näimme siellä sammakoita, käärmeitä, matoja ja vaikka mitä jännää. Saaren eteläpuolella avautui ihanat maisemat ja kipusimme poikien kanssa muurin päälle ihailemaan laivaliikennettä. Saaresta löysimme myös yhden kahvilan jossa joimme kahvit ja söimme ihanaa vohvelia. Koko kierros itse Vallisaaren ympäri on melko pitkä pienille lapsille ja kummatkin meidän pienistä oli jossain vaiheessa kyydissä tuplarattaissa. Keskellä päivää lapset ottivat siinä myös pienet tirsat ja jatkoimme matkaa Kuningassaareen johon pääsee Vallisaaresta aallonmurtajaa pitkin. Sieltä löysimme jänniä rakennuksia, hiekkarannan ja ihanat kalliot jossa tutkimme vedenalaisia kasveja ja lapset kävivät pulahtamassa. Aivan loistava kokopäivän retkikohde.

Ihana, ihana kesäpäivä!!

-Såfin

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja mahtavan oloinen retkipaikka!

    VastaaPoista
  2. Me ollaan myös miehen kanssa suunniteltu nyt ensi viikonlopulle jotain yhteistä pikkureissua ja mietimme aluksi Suomenlinnaa. Enpä ole aikaisemmin kuullut edes tästä Vallisaaresta, mutta kuulostaa todella mukavalta paikalta. Kiitos vinkeistä, mitä siellä voi tehdä. Kauniita kuvia myös!

    VastaaPoista
  3. En olekaan vielä ehtinyt käydä Vallisaaressa. Ai siellä on jotkin alueet suljettuna räjähdysvaaran takia. Hienon näköistä luontoa. https://www.icoy.fi/asiantuntijapalvelut/atex-rajahdyssuojaus

    VastaaPoista