2016/07/12

Marjametsässä lasten kanssa

Meidän perheen kesään kuuluu ehdottomasti marjastaminen. Viime vuosina olemme liikkuneet metsissä mökkimme ympäristössä marjastamispuuhissa täysin lasten ehdoin. Jokaisella meistä on oma kippo, se on kaikille tärkeää. Tottakai! Kilpailemme välillä siitä kuka saa kipponsa täyteen ensimmäisenä, mutta hetkessä tilanne kääntyy ja joku sortuu syömään keräämänsä marjat ennen kuin edes pääsimme kilpailun loppuun. Hahaa.. Ei se mitään - se kuuluu asiaan! Kumisaappaat on aina jalassa ja vuosien varrella olen oppinut, että ulkohousut ovat lapsille myös suotavat. Hehän käytännössä usein istahtavat suoraan.. kröhöm.. mustikoiden päälle ja se näkyy vaatteissa. Pahin juttu mitä metsässä voi käydä on se, että jonkun kippo kääntyy nurin ja marjat karkaavat takaisin luontoon.  Onneksi tilanne korjaantuu helposti keräämällä uusia marjoja. Muuten minusta pienten lasten kanssa on todella helppoa viettää aikaa marjametsässä..


Ja hei - sanoinko jo, että marjastaminen on pop!? Se on ekologista lähiruokaa ja kaiken lisäksi marjat ovat jonkinmoista superfoodia. Meidän 2016 marjavuoteen kuuluu ainakin mustikkaa, puolukkaa, viininmarjoja ja mansikoita. Näitä kaikkia keräämme ja pakastamme. Mustikoita ja puolukoita keräämme mökkimme ympäristöstä kun taas viininmarjat ja mansikat löytyy kaupungista meidän takapihasta. Tänä vuonna haluaisin ensimmäistä kertaa keittää marjamehua. Katsotaan minkälaisen keitoksen niistä loihdin. Tuoreeltaan marjat ovat melkeinpä kuitenkin kaikista parhaita ja me syömme niitä niin paljon kuin suinkaan vaan pystymme, jugurtissa, smoothiessa ja vaan sellaisenaan. Meidän koko porukan lemppari marjajälkkäriksi on jälleen tänä vuonna marjapavlova. Nam!

Mitä sinä marjastat tänä kesänä? Onko sinulla jakaa jotain vinkkejä lasten varusteista marjametsässä?

-Såfin

PS. Mustikoita on jo todella paljon metsissä aikaisesta ajankohdasta huolimatta! Me olemme tänä kesänä keränneet niitä jo muutaman rasian pakkaseen ja tehneet marjapavlovaa itsepoimituista marjoista.. 

4 kommenttia:

 1. Metsässä lasten kanssa on hurjan kivaa! Me ei kyllä paljon katota mitkä vaatteet on metsään mennessä päällä, sillä ainakin tähän asti luottoystäväni sappisaippua on poistanut tehokkaasti kuivuneetkin marjatahrat.

  Meidän pakastimeen uppoaa tänäkin vuonna ainakin mustikkaa, mansikkaa, puolukoita ja karpaloita, mökiltä toivottavasti villivattuja ja sitten kotipuutarhasta viininmarjoja sekä karviaisia jos pikkupopsijoilta jäljelle jää :D Marjat on kuitenkin tuoreina parhaimmillaan, joten en ole nähnyt tarpeelliseksi lapsia kieltääkään, vaikka talveksi ei mitään saataisiinkaan. Hyvä vaan jos maistuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on tyyli - olla stressaamatta ja sitten luottaa pesuaineisiin. :) Mä olen hysteerinen ainoastaan mustikkatahrojen kanssa, mutta sekin lienee ihan turhaa!

   Oih, karpaloita - niitäkin olisi kiva joskus poimia! :D Ja ehdottomasti kannattaa priorisoida syömistä tuoreena, niin paljon kuin vaan uppoaa! Ne on niin hyviä juuri poimittuna ettei sille juuri mikään vedä vertoja. Mustikkaa tosin yleensä saa metsästä ihan niin paljon kuin vaan jaksaa poimia, ettei edes meidän herkkusuut saisi kaikkea syötyä. <3

   Poista
 2. Me tykätään marjojen poimimisesta myös! Ihan huippu kivaa puuhaa :) Jestas minkä näköinen kakku, kuola valuu kun kuvaa katsoo.. naaaam ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo, se on kyllä varmasti juuri monen pikkulapsiperheen puuha näin kesäisin! :) Pavlovat ovat kyllä aivan huippuja! Nam <3

   Poista