2016/07/18

Kun lapset jäivät maalle..

Yyyyh.. eilen oli meidän loman viimeinen päivä. Tai siis puolet perheestä jatkoi vielä lomailua, mutta meidän aikuisten työt alkavat tänään. Itkin ensimmäistä kertaa lomamme aikana eilen kun me lähdimme maalta kotiin ja lapsemme jäivät Mummon ja Vaarin kanssa vielä viikoksi nauttimaan keskikesästä. Lapset nauttivat hurjasti mökillä olosta, mutta eron hetki on aina yhtä vaikea. Kontrasti on erityisen suuri. Olemme nimittäin edelliset neljä päivää viettäneet veneillen pitkin länsirannikkoa asuen yhdessä pienessä tilassa meidän veneessä. Ajatus siitä, että pienet miehet eivät seuraavien päivien aikana ole siinä käden ulottuvilla on siis hieman haikea..

On kolikolla myös kääntöpuoli. Lapset käyvät isovanhempiensa kanssa Särkänniemessä, kalassa, mustikkametsässä, leipovat ja jatkavat lomailua aivan kuten normaalisti. Mekin saamme pehmeän laskun arkeen, kun saamme rauhassa lähteä liikkeelle aamuisin ja voimme tehdä jotain kivaa aikuisten kesken iltaisin töiden jälkeen. Veneillä rauhassa, käydä ravintolassa syömässä, siivota lastenhuone ja ehkä jopa käydä leffassa. Viikonloppuna mekin sitten lähdemme takaisin mökille meidän kahden kesämiehen luokse..

Milloin teidän arki alkaa?

-Såfin

6 kommenttia:

 1. On aina haikeaa palata lomalta töihin, mutta tuossa tilanteessa varmasti vieläkin haikeampaa. Tsemppiä arkeen ja mukavia iltoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tämä varmasti tästä - nautimme kyllä hiljaisista aamuista ja kuvaamme lapsille videotervehdyksiä pitkin päivää <3

   Poista
 2. Varmasti on ikävä mutta lapsille huikee kokemus :) Mahtavaa että on isovanhemmat joiden luo voi hyvillä mielin lapset jättää ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se totta - heille jää varmasti tästä kiva muisto <3 Ja todellakin voimme hyvin mielin jättää heidät isovanhempiensa luokse! :)

   Poista
 3. Ihanaa, että lapset saavat jatkaa lomaa! Ja hyvät puolensa tuossa teidän pehmeässä laskussa työarkeen. Meillä mies lomaili viikon ja oltiin koko perhe reissussa. Hoitolapset jatkavat elokuussa ja sitä ennen miehellä on toinen lomapätkä. Reilun kuukauden minä olen lasten kanssa lähinnä kotona. Viikko sentään oltiin reissussa Keski-Suomessa. On tässä puolensa, kun ei tarvitse miettiä lasten kesähoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa, että se on tosi kivaa lapsille, että saavat vielä lomailla! :) Pahimmassa tapauksessa voisivat joutua olemaan esimerkiksi sijaishoidossa jossain vieraassa paikassa. Sulla on myös kyllä aika kiva tilanne kesäisin kun voit viettää pidempiä pätkiä lasten kanssa, eikä teidän tarvitse kuskata heitä muualle hoitoon :) <3

   Poista