2016/07/17

Poikien uudet lemmikit

Olen moneen kertaan kertonut teille meidän hieman erikoisista lemmikkiprojekteista. Meidän perheeseen ei allergioiden takia voida ottaa karvaisia lemmikkejä, mutta yritämme parhaamme mukaan kompensoida pikkupoikien hoivaviettiä muilla keinoin. Meillä on ollut mm. jännittävä lihansyöjäkasvi jolle pojat syöttivät sekä sormiaan, että kuolleita ötököitä (yök). Keväällä taas meillä oli sammakonkutua purkissa meidän lasikuistilla. Sammakot päästettiin sitten takaisin luontoon niiden kasvettua. Vähän aikaa meidän pojat olivat taas ilman "lemmikkiä", mutta onneksi tilanne korjaantui nyt kun pojat lomailivat isovanhempiensa kanssa. Mummolla ja Vaarilla oli nimittäin pojille suuri yllätys. He menivät yhdessä eläinkauppaan ja osti sieltä..

... kaloja! Ai että! Eikä mitä tahansa kaloja, nimittäin neontetrakaloja. (kutsutaan myös nimellä "NO-EN-tetrat") Ne ovat tarkemmin sanottuna taikakaloja ja sen tietää koska niiden väri vaihtelee vähän riippuen siitä mistä suunnasta katselee. Niitä saa syöttää kerran päivässä. Meidän 4-vuotias oli kuunnellut hoito-ohjeita tarkkaan eläinkaupassa. Hän sai siellä tietää mm. sen, että myös kalat nukkuu - vaikka ne on vedessä! Ajatella. Hahaa..

Poikien isillä oli myös kala isossa lasipurkissa kun hän oli pieni - samalla tavalla kun meidän pojilla nyt. Se oli hänellä tosi pitkään ja loppujen lopuksi kävi niin, että hän rupesi säälimään tätä kalaa joka aina vain eli yksin siinä isossa lasipurkissaan. Siksi hän halusi viedä kalansa moikkaamaan muita kaloja ja ajatutti kalan mökkisaareen ja upotti lasiastian järviveteen kuitenkin niin, ettei kala karannut. Näin kala sai moikata muita kalakavereita, vaikka asustelikin lasipurkissa. Hihii.. Meidän pojilla on onneksi nyt viisi kalaa jotka pitää seuraa toisilleen. Ja sitten voi myös varmuuden vuoksi piirtää vähän lisää kalakavereita kaloille..

-Såfin

11 kommenttia:

 1. Aivan ihana tämä lasipurkki <3 Ja varmasti pojat on tohkeissaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä minustakin on kaunis purkki ja pojat nauttivat niin paljon tällaisesta touhusta! <3

   Poista
 2. Kiva kun teillä on mielikuvitusta keksiä sellaisia eläimiä jotka käy,
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllä on ollut hauska keksiä näitä juttuja - ehkä me vanhemmatkin nautimme tästä yhtälailla :)

   Poista
 3. Ootte kyllä nähneet ihanasti vaivaa keksiä pojille sopivaa lemmikkiä <3

  Mutta tässä on nyt semmoinen ongelma, ettei kaloja sais pitää maljassa... Ootteko lukeneet esimerkiksi tämän linkin tekstin?
  http://www.kysy.fi/kysymys/eiko-mitaan-kalaa-saa-pitaa-pyoreassa-maljassa-vaikka-malja-olisikin-iso

  Akvaariossa tulisi olla suodatin ja näkösuoja vähintään yhdellä sivulla (maljahan on pelkkää yhtä sivua) ja noin. Inhottavaa olla ilonpilaaja, mutta ajattelinpa nyt kuitenkin muistuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - onneksi tämä malja oli väliaikainen eikä kalat ole enää maljakossa vaan akvaariossa.. eli ei hätää. Kalat voivat hyvin ja hoidetaan kaikkien normien mukaisesti. Kaiken lisäksi niillä on joukko erittäin innokkaita hoitajia. :)

   Poista
 4. Lemmikkien kohdalla on tosiaan syytä muistaa lasten ilon ohella lemmikkien hyvinvointi. Pienessä purkissa vesiarvot heittelehtivät herkästi, ja vaikka vesi ei näyttäisi ihmissilmään likaiselta, pienessä purkissa esimerkiksi kaloille myrkyllinen nitriitti nousee helposti.

  Niinpä kaloille kannattaa hankkia kunnon akvaario, johon saa myös suodatuksen. Käytettynä akvaariopaketteja voi saada hyvinkin halvalla. Esimerkiksi satalitraiseen myös neontetrojen parvikokoa saisi kasvatettua. Parvikaloilla iso parvi kun edistää kalojen viihtymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalat voivat hyvin ja elävät jo nyt akvaariossa! Tämä lasimalja (vaikkakin kaunis olikin) oli vain väliaikainen pysäkki kunnes saimme noudettua oikean akvaarion tämän viikon alussa.. Eli kalat ovat ihan hyvässä hoivassa! :)

   Poista
 5. Ihania kuvia ja tunnelmia. Meillä mietitään kuumeisesti, että pupu vai marsu.

  VastaaPoista