2016/07/06

Vanhempien mini-loma Prahassa

Kerroin aiemmin meidän suunnitelmista matkustaa Prahaan kahdestaan, ihan aikuisten kesken. Samalla juhlisimme meidän hääpäivää joka on sopivasti näin keskellä kesää. Ja niin se aika vain kului ja lähdimme reissuun viime viikolla. Ai että olimme innoissamme! Päädyimme yöpymään kaksi yötä keskellä Prahaa hotellissa ja näin meillä oli samalla n. 2,5 päivää aikaa tutustua kaupunkiin, nähtävyyksiin ja niin.. toisiimme. Hahaa.. Meillä kummallakin oli tällä kertaa aikalailla erilaiset käsitykset mitä odotimme reissulta mutta saimme hyvin sovitettua yhteen toistemme toiveet. Toisen päivän vietimme turistipuuhissa, kiersimme linnoja, kirkkoja, joenvartta ja aukioita. Toisena päivänä lähinnä söimme..


Prahan vanhassa kaupungissa oli niin paljon kulttuuria, vanhoja kauniita rakennuksia ja aukioita - paljon enemmän kuin uskalsimme odottaa. Siellä oli myös yllättävän paljon ihmisvilinää ja paljon turisteja. Ei siis ollut lainkaan noloa kulkea kartta kädessä ja pyöriä ympyrää kuin mikäkin kompassi. Kävelimme varmasti 20 000 kilometria päivässä (okei, ota pois nuo kolme viimeistä nollaa..). Emme siis käyttääneet mitään julkisia kulkuneuvoja, vaan kävelimme, ihastelimme ympäristöä, valokuvasimme ja juttelimme. Niin kivaa. 

Toisena päivänä päätimme tehdä ruuan suhteen aika erikoisen ratkaisun. Päätimme nimittäin ottaa alkupalat, pääruuan ja jälkkärin eri ravintoloissa siksi, että saisimme mahdollisimman kattavan kuvan Tsekkiläisestä ruokamaailmasta. Söimme perinteisessä tavernassa olutjuustoa alkupalaksi, söimme jokilaivassa paikallista pastaa ja otimme jälkkärit torilla. Toisena iltana söimme myös hieman erikoisessa paikassa. Päätimme panostaa suuren osan meidän matkabudjetista jokilaiva-luxusdinneri risteilyyn jonka reitti kulki Prahan läpi Vltava-jokea pitkin. Näkymät olivat mahtavat ja tämä illallinen live musiikkineen kyllä kruunasi meidän matkan.

Kaikenkaikkeaan meillä oli superhauskaa yhdessä. Oli kiva jutella, syödä (rauhassa), kävellä käsikkäin ja nauttia kauniista ympäristöstä yhdessä. Tästä taitaa muodostua perinne, muutaman päivän getaway kahdestaan kerran vuodessa..

-Såfin

PS. Mainittakoon vielä että, minä joka en koskaan juo olutta, suostuin poikkeuksellisesti juomaan paikallista lageria. Ilman tätä minua ei kuulemma olisi päästetty pois kaupungista..

PPS. jos ihmettelit miksi Suomessa on niin vähän joutsenia niin se johtuu siitä, että ne kaikki on Prahassa.. Hahaa..

9 kommenttia:

 1. Mä oon jotenkin Prahaa karttanut, mutta tän perusteella näyttää kivalle :)! Oletteko käyneet Budapestissä? Jos ette, niin ensi kerralla sinne! Se paikka on vienyt mun sydämen, aivan ihana :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Praha oli kyllä tosi kiva! Suosittelen ehdottomasti!:) Budapest on myös vielä kokematta - sielläkin on varmasti kaunista. Ehkä ensi vuonna sitten sinne <3

   Poista
 2. Varmasti ihana reissu! Meidän hääpäivä on näin heinäkuussa ja yritetään sen kunniaksi karata edes päiväksi riittävän kauas ihan vain kahdestaan :D Eihän meidän olekaan jo kuin reilu vuosi pitänyt käydä testaamassa yksi ravintola.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hääpäivää pitää päästä viettämään kahdestaan! <3 jos ei muina aikoina vuodesta ole mahdollista, niin edes silloin. Hihii.. Kiva jos pääsisitte testaamaan uutta ravintolaa hääpäivän kunniaksi! :)

   Poista
 3. Oi mitä kuvia! Teillä näyttää olleen oikein mukava reissu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) juu, oli aivan superhauska reissu!

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Sekä syöminen että turistihommat kuulostaa hyviltä! Ja tietenkin myös tuo kahdenkeskinen aika! Huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tällaisessa minilomassa on kyllä hyvät puolensa.. :) ihanat muistot jäi kyllä kaikenkaikkiaan! <3

   Poista
 5. Ihania kuvia! Minäkin haluaisin Prahaan! (Ja moneen muuhun paikkaan..)

  VastaaPoista