2016/07/26

Kesäsanontoja lasten suusta

Aloin jossain vaiheessa meidän kesälomaa kirjaamaan muistiin kesäsanontoja jotka on lipsahtanut meidän lasten suusta tässä pitkin kesää ja ajattelin näin heinäkuun viimeisinä päivinä jakaa nämä ihanat lausauhdukset teidän kanssa..

"Kesä kuivaa, parempi mieli" - Voi käyttää silloin kun on kastunut ja vain haluaa todeta vanhemmilleen, ettei se haittaa..

"Tulethan sitten hakemaan minut, muuten menen Särkäniemeen tai Rovaniemelle" - voi käyttää kun haluaa ilmaista vanhemmilleen hyvin vakavan uhkakuvan siitä mitä voi käydä jos he eivät tottele lastaan.

"Muu maa mustikka ja herne" - Yleinen lausahdus kun poimitaan mustikoita... tai herneitä.

"Kun maha kurraa on parempi syödä"  - Tätä voi käyttää yleisesti kun haluaa ilmaista erittäin kovan nälän vanhemmilleen.

"Sokati-hei-hei-sokati-hei" - (Sommartider hej hej, Sommartider) ilmaisee lapsen iloisen tunnelman lauleskellen.

"Kaikki me ollaan hyvää ruokaa. Hauki syö ahvenen, ja hai syö hauki-kalan ja sitten kettu voi syö hai-kalan ja sitten vain kettu on jäljellä" - Tällaista voi todeta esim. kun on viettänyt koko päivän tutkiskelemassa luontoa suurennuslasilla..

"Jaakko heitti korkin" - No toivottavasti ei kuitenkaan kadottanut..?! hihii..

Hahaa.. Näin tänä kesänä!

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Ihania♥ Tiesithän, että ahven on raatoinen kala? Näin meillä kerrottiin, kun toimittaja kysyi kesäliitteeseen mikä on ahven :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahhaa.. Tottakai se on! :) Kyllä nämä lapsukaiset ovat hauskoja!

   Poista
 2. Onko teillä ruohottu? Eli leikattu nurmikko. Ihania kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 3. Hihii.. Tämä oli myös uusi sana minulle! No onneksi nyt tiedän mitä se tarkoittaa :)

  VastaaPoista