2016/07/19

Lomaviikko merellä lasten kanssa

Meidän viimeinen lomaviikko meni aivan liian nopeasti. Meillä oli suunnitelmissa lähteä kiertämään länsirannikkoa veneellä koko perheen kanssa. Ajatus siitä, että viettäisimme lasten kanssa seuraavat päivät hyvin, hyvin pienessä tilassa hieman jännitti. Samalla se kuitenkin tuntui siltä, että se on juuri mitä tarvitsemme tähän meidän yhteisen loman loppuun. Sellainen loppuspurtti läheisyyttä - tankkausta toisiamme. Me valmistelimme reissua, tankkasimme veneen, pakkasimme uikkarit ja lakanat, ostimme mukaan helppoja ruokia, vettä ja vähän herkkuja ja veimme koko satsin jo edellisenä päivänä veneeseen. Soittelimme satamiin ja kyselimme olisiko meille tilaa yöksi ja teimme reittisuunnitelmaa. Ja lopulta me sitten lähdimme liikkeelle varhain keskiviikkoaamuna kohti Tammisaaren satamaa ja sieltä suuntasimme seuraavien päivien aikana Hangon ohi Turun saaristoon jossa kävimme mm. minun lapsuudenmökillä. Turun saaristossa pysähdyimme myös Kasnäsissä ja Paraisilla.

Päivät merellä meni aivan ihanasti. Mitä nyt pojilla tuli muutama kiukkukohtaus kun kovan merenkäynnin aikana ei saanut hyppiä sängyllä. Hihii.. Meillä oli pääosin aurinkoa ja tuulikin oli maltillinen pitkillä ajomatkoilla. Lapset olivat tosi reippaita, auringonrasvan ja lakkien peittämänä touhottelemassa. Ihanaa. Parisuhteellekin tekee hyvä olla olosuhteissa jossa kummallakin on selkeät vastuualueet. Meidän isi-ihminen oli käytännössä yksin vastuussa veneestä, navigoimisesta, ohjaamisesta, huoltotoimista ja tankkaamisesta. Minä taas hoidin ruokapuolta, olin vastuussa lapsista ja heidän turvallisuudesta. Pikkuhiljaa elämä löytää rytmin merelläkin. Siellä on pienistä tiloista huolimatta helpompi hengittää ja tietysti niin kauniit maisemat, ettei voi olla muuta kuin hyvällä tuulella.

Näitä päiviä tulee ikävä. Kun nukuimme kaikki pienessä tilassa, harjasimme hampaat kylki kyljessä, avasimme yhdessä hytin ovet aamuisin ja kurkkasimme maailmaa..

Ihanaa saaristoelämää!

-Såfin

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin ihanalta ja kauniit on maisemat ��

  VastaaPoista
 2. Tuollainen on varmasti ihanaa!

  VastaaPoista
 3. Varmasti ihana reissu ♥ Oikein läheisyys tankkaus loman loppuun kuullostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se "tankkaaminen" oli kyllä tämän reissun parhaita puolia :)

   Poista
 4. Kuullostaa niin ihanalta <3!

  VastaaPoista