2016/07/01

Puistoruokailua

Noin 150 metriä meidän kodista sijaitsee aivan ihana puisto. Sellainen jossa on mm. kiipeilytelineitä, hiekkalaatikkoa, keinuja, piirrustuspiste, uima-allas, jalkapallokenttä, vanhoja omenapuita ja kaikenlaista kivaa kesätoimintaa. Tänä vuonna Helsinkiläisissä leikkipuistoissa järjestetään lapsille keittolounasta jokaisena arkipäivänä - niin myös meidän lähipuistossa. Siis miten huippu juttu tämä on?! Etenkin niille pienille koululaisille joiden vanhemmat ovat töissä. Ruokalistan voi etukäteen tarkistaa kaupungin silvuilta ja myös eri leikkipuistojen aukioloajat ja sijainnit.

Sen lisäksi, että pienille lapsille on tarjolla ruokaa, tämä on samalla tosi kiva sosiaalinen tapahtuma. Joka päivä kun kello lyö 12 meidän puistosta löytyy yli 50 pientä lasta ruokajonossa. Lapsille löytyy leikkikaveri ruokailun jälkeen ja aikuisille taas juttuseuraa. Viime viikolla kun me aikuiset vielä olimme töissä meidän lapset olivat puistoruokailemassa mummonsa kanssa. He saivat siellä italianpataa, kalakeittoa ja bataattikeittoa. Omat leivät ja astiat pitää tuoda mukanaan. Viimeisenä päivänä ennen mökillelähtöä me kävimme puistossa koko perheen voimin. Silloin siellä oli teemana allasbileet ja lapset olivat tuoneet omat puhallettavat uimalelut mukanaan. Puistossa oli aivan ihana tunnelma: ihmisvilinää, iloisia lapsia ja tyytyväisiä vanhempia. Aivan loistava veto kaupungilta!

Oletteko käyneet puistoruokailemassa? järjestetäänkö teilläpäin ohjelmaa tai ruokailuja puistoissa?

-Såfin

6 kommenttia:

 1. Tuollainen puistoruokailu on kyllä tosi mahtava juttu! Täällä saa leikkipuistoon ajella hyvä tovi autolla ja eikä tosiaankaan ole tarjolla mitään ohjelmaa ja hyvin harvoin edes seuraakaan. Silti ne puistot on tosi kivoja, paitsi kuopuksesta ilman sisaruksia pelottavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä oon kyllä kans samaa mieltä, että tää on aivan mahtava juttu. :) Teillä on sitten puistoon lähteminen sellainen erityinen seikkailu, kun sinne lähdetään erikseen eikä ehkä ihan joka päivä <3

   Poista
 2. Vau, aivan mahtava juttu tuollainen puistoruokailu. :)

  VastaaPoista
 3. No wau! Täälä yksi kateellinen :D Varmasti käytäisi jos olisi, täälä tosin on sen verran vähemmän ihmisiä että oltaisiin pian ne ainoat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. noh, tuskinpa jos ilmaista ruokaa on tarjolla luulen, että myös teillä löytyisi puistoilijoita! :D

   Poista