2017/11/15

Tutkimusmatka vankilaan (+ravintolasuositus perheille)

Me teimme viime viikonloppuna jotain tosi jännää lasten ja meidän ystäväperheen kanssa. En ottanut kameraani mukaan, sillä halusin pyhittää osan viikonlopusta ihan vaan oleskeluun. Lasten mielestä vierailu Helsinkiläiseen vanhaan vankilaan oli kuitenkin nii-iiin jännä, että minun oli ihan pakko vinkata tästä paikasta (huolimatta siis siitä, että tämän postauksen kuvat ovat pelkkiä kännykkäräpsyjä). Kuten ehkä tiedät vanha vankila, Hotel Katajanokka, on remontoitu ja otettu hotellikäyttöön joitakin vuosia sitten. Tietyt osat ja piirteet rakennuksen vankila-ajalta on kuitenkin säilytetty. Hotellihuoneet ovat mm. tehty vanhoihin vankilaselleihin ja suuret käytävät metalliportaineen ovat edelleen ennallaan. Koko vankila-elämyksen saa tietenkin yöpymällä tässä hotellissa mutta jos vain haluaa pienen maistiaisen tästä vanhasta historiaa huokuvasta rakennuksesta voi hyvin pistäytyä vaikka lounaalla tai illallisella perheen kanssa hotellin Ravintola Linnankellari:ssa..

Ravintolan tiloissa sijaitsee mm. vanha eristysselli joka on säilytetty ennallaan ja josta saa hyvän kuvan siitä miten pienissä tiloissa vankeja on pidetty. (Sellissä on kätevä piipahtaa lasten kanssa esim. ruokaa odotellessa. Hihii..) Ravintolan ja hotellin seinillä on tauluja ja kuvia joiden avulla saa hyvän kuvan siitä miltä rakennuksessa on ennen vanhaan näyttänyt. Eristyssellin lisäksi lasten mielestä vanha "ryhmätyrmä" ravintolakerroksessa oli erityisen jännittävä. Koko rakennus ja ravintola aiheutti paljon keskustelua ja lapset puhuivat koko illan vangeista ja rikoksista. Juomalasit ravintola Linnankellarissa olivat tietenkin peltimukeja ja ympäristö oli pidetty tunnelmallisena mutta kuitenkin hieman synkkänä aivan kuten vankilan kuuluu.

Ravintola Linnankellarissa ja koko paikassa riittää ihmettelemistä ja lapsille siellä oli myös leikkihuone. Lapsille ei ollut varsinaista lastenmenu:ta, mutta pelkistetty versio burgerista toimi ainakin meidän pojilla. Paikka on ehkä hieman hienompi verrattuna muihin ravintoloihin jossa me perinteisesti asioimme lasten kanssa, mutta tarinoiden ja ympäristön takia lapset jaksoivat hienosti istua pöydässä kun aina välillä kävimme "tutkimusmatkoilla". 

Suosittelen ehdottomasti Katajanokan Hotellia ja Linnankellaria jos lapsia (tai aikuisia) kiinnostaa tällaiset hieman jännittävät asiat..!

-Såfin

PS. Jotkut väittävät, että rakennuksessa kummittelee joten ihan herkimmiltä voi tietty mennä yöunet. Hihii..

PPS. Tämä ei ole maksettu mainos.. :)

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin meidän paikalta, jossa täytyy jossain vaiheessa käydä. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä ois varmaan kaksi hyvinkin innokasta poikaa tuolla käymään eli täytyy pitää mielessä, kun siellä päin liikutaan :)

    VastaaPoista