2018/03/18

EKG ja muuta pelottavaa

Te jotka seuraatte meidän touhuja Insta Stories:issa (@malin.safin) saatoitte ehkä huomata, että tämä mennyt viikko ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista meidän perheessä. Minä olen jo useamman viikon ajan kokenut hieman epämiellyttäviä sydänoireita korkeamman sykkeen ja välillä myös rytmihäiriöiden muodossa. Olen ollut niin kauhuissani tilanteesta, etten oikeastaan ole halunnut puhua koko asiasta edes läheisilleni. Vähän ikään kuin kielsin oireiden olemassaolon. Minun  leposyke on tässä viimeisten viikkojen aikana ollut melkein 90. Aiemmin sama luku oli hieman päälle 60. Jotain on siis selkeästi muuttunut. Myös vain sellainen juttu, että käyn suihkussa voi nostaa sykkeeni yli 120:een. Korkeampi syke ei ole ollut mitenkään jatkuva vain aika ajoittain se on palautunut tavalliselle tasolleen 60 hujakoille. Sitten pari viikkoa sitten mukaan tuli myös rytmihäiriöt ja sydäntykytykset. Tilanteen pahentuessa aloin puhumaan asiasta myös muille ja päädyin lopulta viime tiistaina lääkärin puheille. Syy miksi en aiemmin hakeutunut tutkittavaksi oli yksinkertaisesti se, että minua rehellisesti sanottuna pelotti. En halunnut kuulla, että jokin on vialla..

Lääkärissä sain selitettyä tilanteen ja hyvin nopean keskustelun jälkeen lääkäri oli varma siitä, että oireeni ovat stressiperäisiä. Olin vastannut kysymyksiin ja kertonut mitä meidän elämässä tapahtuu tällä hetkellä On päivätyöt, lapset, rakennusprojekti, blogihommat, vanhempainyhdistykset, harrastusyritys ja lähestyvä muutto. Naurahdin diagnoosille, sillä en koe olevani missään äärimmäisessä stressitilanteessa.  Lääkärin ilme muuttui vakavaksi jonka jälkeen hän sanoi, että minun on otettava tämä vakavasti ja että kaikki mitä juuri kuvailin on liikaa ja sydämeni oireilee. Tahdin pitää rauhoittua. Kuunneltuaan sydänääniä hän passitti minut sydänkäyrille. Lyhyt EKG käyrä ei antanut riittävästi tietoa joten ensi viikolla joudun 24 tunnin kestävään mittaukseen jonka perusteella diagnoosi tai päätös jatkotutkimuksista tehdään. Jännitän mittausta todella paljon mutta on selvä, että se pitää tehdä.

En oikeastaan tiedä mitä pitäisi ajatella tai edes miten järjestäisin oman elämäni niin, että (tiedostamaton) stressitaso laskisi. En koskaan ole ollut hyvä rahoittumaan. Treenit muuttuivat nyt ainakin kertaheitosta erilaisiksi kevyiksi ja venyttäviksi joogatunneiksi ja kävelyiksi kunnes diagnoosi selviää. Arki-illat haluan kaiken tämän keskellä viettää kotona lasten kanssa, joten stressi ekstraohjelmasta jää pois. Töissä haluan kuitenkin käydä ja lisäksi on varma, että joudumme muuttamaan viimeistään 30.4 pois nykyisestä asunnostamme joten rakennusprojektia ei voi jättää kesken. Onneksi lähdemme pian melkein parin viikon mittaiselle lomalla Ruotsin Åreen ja todellakin toivon, että osaisin rauhoittua siellä..

-Såfin

16 kommenttia:

 1. Oho, hurjaa! Nyt otat lääkärin ohjeet vakavasti ja toivotaan, että sydän rauhoittuu! ❤ Åre varnadti auttaa asiassa. 😊 Mekin lomaillaan siellä maaliskuun viimeiset päivät. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Täytyy toivoa, että loma tekee tehtävänsä. Pitää vaan sielläkin keskittyä nimenomaan rentoutumiseen <3

   Poista
 2. No hui! Hyvä että kävit lääkärissä ja toivottavasti oireet ovat "vain" stressiperäisiä koska silloin voit itse vaikuttaa niihin. Itselläni stressi oireilee levottomuutena ja ahdistuksena vaikka en itse kokisi olevani stressaantunut. Oli helpottavaa kun huomasin tämän yhteyden, nyt osaan hiljentää tahtia ajoissa. Ihanaa ja erityisesti rentouttavaa lomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo olisi ehkä jopa pitänyt mennä aiemmin, mutta turha on jossitella näin jälkikäteen. :) On todella arvokasta oppia tuntemaan itsensä hyvin ja oppia toimimaan sen mukaan, hienoa että tunnet omat rajasi. Tuo tahdin hiljentäminen on välillä vaikeaa siitäkin huolimatta..

   Poista
 3. Noi rytmihäiriöt on ehkä inhottavampia ikinä! Ja ne todella säikäyttää.

  Nyt kuule viikko pois töistä, kotihommat ulkoistetuksi, rentoa ulkoilua ja ajatukset pois muutosta ja raksalta. Eli sehän tarkoittaa lomaa jossain muualla. :) helpommin varmasti sanottu kuin tehty, mutta jospa teidän Åren reissusta olisi apua <3 Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä. Menee asiat uuteen tärkeysjärjestykseen :(..
   Kiitos paljon tsempeistä ja yritän varmasti parhaani mukaan rentoutua lomalla. Onneksi se oli jo aikoja sitten lyöty kalenteriin. Silloin en osannut aavistaa miten osuvaan paikkaan se tulikaan <3

   Poista
 4. Mulla jopa tiedostamattomasta stressistä on muutama varma merkki ja yksi niistä on juurikin sydän. Silloin kun ilmassa on syketason nousua ja/ tai lisälyöntejä on viimeistään aika hiljentää tahtia. Rauhoittuminen on toisinaan vaikeeta, mutta koitahan nyt ottaa rennommin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juurikin näin! On jännää miten mieli kuitenkin on niin voimakkaasti yhteydessä kehoon, että stressi voi aiheuttaa näin voimakkaita fyysisiä oireita. :O.. Kiitos, nyt voi ainakin lääkärin määräyksellä hiljentää tahtia.. <3

   Poista
 5. Hui! Rauhoittuminen on usein vaikeaa, kun putkessa on paljon ja varsinkin, jos stressi ei varsinaisesti muutoin ilmene. Koita kuitenkin kuunnella kehoasi ja sen lähettämiä viestejä. Rauhoitu, jätä jotain tekemättä, delegoi, pyydä apua ja älä tee mitään sellaista tänään, minkä VOIT jättää huomennakin tekemättä ;) Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna <3 Se on vain tajuttava, että tahtia on pakko hiljentää. Aikamoista rallia tämä meidän elämä on ollut, mutta en todellakaan osannut aavistaa sen johtavan tällaiseen.

   Poista
 6. Hui, tuollainen kyllä säikäyttää! Onneksi menit tutkimuksiin ja näin saat itsellesi myös rauhallisen mielen. Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. <3 Kyllä tämä säikäytti oikein kunnolla. Lääkärissä käymisessä on monta hyvää juttua, erityisesti tässä juuri tuo että joku muu miettii minun puolesta missä ongelma on ja saan itse rauhoitettua mieltä..

   Poista
 7. Hui, onneksi asia nyt tutkitaan. Paljon tsemppiä sinne.♥

  VastaaPoista
 8. Tutulta kuulostaa! Itse olen herkkä stressaamaan ja se näkyy heti sydämessä joka on oireillut juurikin rytmihäiriöiden muodossa jo ihan lapsesta saakka... Nykyään käyn 48h EKG:ssä parin vuoden välein kontrollissa ja sinällään rytmihäiriöt ovat ihan hyvälaatuisia (kammiolisälyöntisyys), mutta selkeästi huomaa jos on liikaa stressiä niin niitä tulee tosi paljon enemmän. Tsemppiä sinne paljon, toivottavasti ei ole mistään vakavasta kyse ❤️!

  VastaaPoista