2018/03/20

Helppo pääsiäisaskartelu x4

Pääsiäinen lähestyy ja koteihin hiipii pikkuhiljaa keltainen väri, pikkutiput ja rairuohoistutukset. Tykkään pääsiäisestä. Se on hauska ja värikäs juhla ja etenkin nautimme tietenkin pitkistä pyhistä jolloin saa viettää aikaa perheen ja sukulaisten kanssa. Lapset odottavat virpomista ja oksien koristelua jonka parissa hurahtaa helposti pari iltaa. Joka vuosi olemme oksien lisäksi askarrelleet tai leiponeet jotain yhdessä lasten kanssa jotta saisimme vähän pääsiäistunnelmaa kotiimme. Tänä vuonna ajattelimme leipoa pupupullia josta kerron lisää myöhemmin viikolla. Nyt ajattelin kuitenkin jakaa teille meidän viime vuosien top 4 pääsiäisteemaiset helpot askarteluvinkit.. 

Helppo pääsiäisaskartelu
Helppo pääsiäisaskartelu
1. Rairuoho-munaukot
Yksi tosi helppo pääsiäisaskartelu on nämä rairuoho-munaukot. Jos et vielä ole istuttanut rairuohoa voit yhtä hyvin tehdä sen kananmunankuoriin. Riko ja pese kananmunankuoret lämpimällä vedellä ja fairylla. Piirrä munille hauskat naamat kestotussilla. Laita munan sisälle vähän multaa ja rairuohosiemenet. Kastele rairuohopussin ohjeiden mukaisesti. Vinkki: voit leikata ukoille hassut "kampaukset" kun tukka on kasvanut. 

Helppo pääsiäisaskartelu
Helppo pääsiäisaskartelu
2. Pääsäisimunaviiri
Jos olet yhtä teippihullu kuin minä sinulla on ehkä kaapit täynnä erilaisia värikkäitä teippejä. Teippaa lasten kanssa yksi paperi täyteen yhteensopivia teippejä ja piirrä paperi täyteen munanmuotoisia kuvioita käyttäen esimerkiksi printattua munamuotoista mallia. Leikkaa ja kiinnitä naruun tai nauhaan.

Helppo pääsiäisaskartelu
Helppo pääsiäisaskartelu

3. Itsetehdyt pääsiäisyllätysmunat
Meidän pääsiäispupu jättää joka vuosi pojille pienet yllätykset heidän sänkyjen alle jätettyihin pahvisiin muniin. Me päätimme koristella ihka omat pahviset yllätysmunat hauskalla tekstillä. Tätä helppoa askartelua vartet löydät maalaamattomat pääsiäismunat hyvin varustellusta askartelukaupoista kuten esim. Sinellistä.

Helppo pääsiäisaskartelu

4. Washiteippillä koristellut koivunoksat
Vaikka oksat ovat kauniita myös sellaisenaan, teimme muutama vuosi sitten pikkupoikien kanssa jotain täysin muuta. Koristelimme meidän koivuoksat pastellisävyisillä teipeillä. (miten niin teippihullu? Heh. ) Tämä projekti vei aikaa, mutta meidän mielestä oksista tuli tosi hienot. 

Askarteletko sinä pääsiäisenä yhdessä lasten kanssa?

-Såfin

PS. Pysy kuulolla, myöhemmin tällä viikolla on luvassa ohjeet pupu-pullien tekemiseen..

4 kommenttia:

 1. Hihii, ihan kun oltais luettu toistemme ajatukset tämän päivän postausten kanssa!! 💛💛💛😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katoin kans samaa, kun bloglovinissa nää oli mulla vierekkäin :D

   Poista
  2. Hahaa.. Tää on joku vitsi. :D Mä en kestä. Ihan sama aihe ja kummallakin 4 askartelua. LOL

   Poista
  3. Mua kyllä hymyilytti kuin näin allekkain teidän päivän postaukset :D Teillä näköjään on jo sanatonkin yhteys!

   Täällä pääsiäisaskartuluja on mielessä kyllä, mutta ensin pitäisi löytää hieman tarvikkeita :)

   Poista