2018/06/27

Hattaraskumppa

Vuoden 2018 kesädrinkiksi on (ainakin omasta mielestäni) valikoitunut hattaraskumppa. Tämä kaunis juoma on sekä juhlallinen ja hyväntuulinen mutta samalla kenties hieman lapsellinen. Hattaraskumppa sisältää nimensä mukaisesti hattaraa ja ajattelin ensin, ettei tätä drinkkiä siksi voisi valmistaa kotona. Juhannusostoksia tehdessä tein kuitenkin super-löydön kun törmäsin purkitettuun hattaraan. Ajatelkaa, hattaraa voi nyt myös syödä muualla kuin huvipuistoissa. Jee. Olin superinnoissani löydöksestä ja ostin heti itselleni kolme purkkia varastoon koska milloin vaan voi olla hyvä hetki tehdä kesävieraille hattaraskumppaa. Hihii. Nyt juhannuksena oli oiva tilaisuus testata tätä trendijuomaa kotiolosuhteissa ja me skoolasimme juhannuksen tervetulleeksi näillä vaaleanpunaisilla hattaradrinkeillä..

Drinkkien tekemiseen tarvitset tavallista kuohuviiniä ja purkitettua hattaraa (lyöytyy esim. Tigerista). Laseihin jätetään hieman tilaa, sillä hattara sulaa mikäli se pääsee kosketukseen kuohuviinin kanssa. Skumppa tarjoillaan niin, että hattara on asetettu lasiaukkoon ikäänkuin "hatuksi". Kukin voi sitten itse päättää syökö hattaran erikseen vai työntääkö sen lasiin, jolloin hattara sulaa ja antaa kuplajuomalle makean maun. Hattara kuohahtaa kivasti kun se pääsee kosketukseen kuoharin kanssa ja se antaa sille kivan vaaleanpunaisen sävyn. Hattaradrinkin voi tehdä myös esimerkiksi alkoholittomaan kuohuviiniin tai maustettuun vichyyn. Tästä saa siis jännittävän juoman koko perheelle. Meidän seurueen lapset olivat innoissaan syömässä hattaraa ja aikuiset ihmettelivat ja nautiskelivat uudesta juomakokemuksesta. Suosittelen testaamaan.

Sitten ei kun vaan kippistelemään kesää tervetulleeksi! 

Oletko sinä jo testannut hattaraskumppaa?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Meillä lapset ahmivat vappuna kyllä purkin hattaraa, mutta skumpan kanssa se on vielä kokeilematta. Täytynee kenties kokeilla, kun heinäkuussa on tuplajuhlaan aihetta :)

    VastaaPoista