2018/06/04

Helsinki by sea

Kuten ehkä saatat muistaa, meidän perhe viihtyy erittäin hyvin vesillä. Viime kesänä aloitimme lomamme lähtemällä hieman pidemmälle venereissulle Kotkan suuntaan ja yövyimme mitä ihanimmissa paikoissa. Tänä vuonna olemme odottaneet veneen laskua poikkeuksellisen kauan, sillä teetimme siihen uudet pressut ja niiden valmistumisessa kesti odotettua pidempään. Viime viikolla meidän vene saatiin kuitenkin vihdoin vesille ja pääsimme sille odotetulle ensireissulle. Veneen laskeminen vesille ei aina ole mikään pikkujuttu. Sen käyttöönottamisessa menee aina hetki. Pitää putsata ja puunata, pestä ja imuroida. Pitää käydä kaupassa hankkimassa ruokia, vettä ja tarvikkeita. Pitää täyttää vesitankki, tankata ja varmistaa kaikkien laitteiden toimivuus. Tämän teemme kuitenkin mielellämme sillä me nii-iin tykkäämme olla vesillä. On ihana viettää aikaa yhdessä muutamassa pienessä neliössä lähekkäin aivan superhienoissa maisemissa..

Helsinki näyttää kovin erilaiselta mereltäpäin katsottuna. Hämmästelen aina sitä, miten kaunis meidän rantaviiva on. Samalla minua ihmetyttää sen vehreys. Mantereelta katsottuna sitä ei oikein ymmärrä miten paljon puita ja kasvustoa meillä on joka puolella. Se tekee iloiseksi. Kun eilen lähdimme liikkeelle veneellä, ihoni meni ihan kananlihalle. Veneily on niin siistiä. Me päätimme tehdä pyörähdyksen ihan Helsingin ytimeen ja sitä on ihana katsella samalla kun ajelee hiljakseen. Eilen väkeä oli liikkeellä tosi paljon ja ihmisvilinässä rantaviivalla oli ihana positiivinen tunnelma. Ajelimme Suomenlinnan ympäri ja suuntasimme sen jälkeen kaivopuistoon. Bongasimme yhdessä laivoja ja laskimme kuinka monta jäätelökioskia reitillemme osui.

Veneilyyn liittyy monia kivoja juttuja joista yksi on yhdessäolo ja toinen todella tärkeä on se vapauden tunne. On vapaus mennä minne vain. Näitä kahta haemme usein meidän veneretkiltä. Vaikka olemme pääosin sellaisia, että tykkäämme tehdä lyhyempiä retkiä eri saariin on myös pidemmät reissut silloin tällöin tervetulleita. Erityisen kivaa on minusta pitkän työpäivän jälkeen rantautua johonkin pieneen saareen ja syödä eväitä ja sulatella niitä kävelylenkillä rauhallisessa ympäristössä. Nyt en malttaisi odottaa, että pääsisimme uudestaan veneilemään.. hmm.. kenties jo tänään töiden jälkeen. 

Tykkäätkö sinä veneilemisestä? 

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalle♥ Meillä ei ole veneilystä kokemuksia, mutta pienenä projektina oli mökkiveneen uudistaminen. Tänä kesänä vihdoin päästään tutkimaan mökkiseutua vesiltä käsin ja lapset odottavatkin sitä jo innoissaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset tykkäävät tosi paljon veneilyretkistä. Ihan huippu hauskaa kesäpäivän puuhaa. Toivottavasti saatte veneen toimintakuntoon <3

      Poista