2018/06/20

Simpukankuoria hiekkarannalla

Viime viikonloppuna vietimme paljon aikaa rannalla. Löysimme veneretkellämme Pellinkiin ihanan poukaman jossa vesi oli lämmennyt oikein kunnolla. Aurinko lämmitti sekä rannalla olevia että vedessä polskuttelevia pikkutyyppejä. Poukaman vesi oli niin matalaa että lapset pystyivät kävelemään melkein 20 metriä ulos lahdelle. Rannalla meidän kanssa yhtäaikaa oli paljon lapsia jotka kaikki viihtyivät vedessä. Me aikuiset porasimme varpaat hiekkaan ja annoimme aaltojen kastella jalkoja. Silloin ajattelin, että nyt on kesä. Lapset sinkoilivat vedestä rannalle ja hetken päästä he olivat taas uimassa. Tutkiessaan rantahiekkaa meidän nuorimmainen kiljahti ilosta. "Simpukka". Rannalla olevat lapset juoksivat kaikki paikalle katsomaan hänen löytöään: pieni valkoinen simpukankuori. Pian meidän esikoinenkin oli löytänyt simpukoita ja keräily rannalla jatkui vilkkaana pitkän aikaa. Vasta kun auringonsäteet laski niin matalalle, etteivät ne enää paistanut rannalle puun latvojen yli päätimme suunnata takaisin veneelle..

Lapsilla on kuvissa Petite Chérie-merkkiset UV-asut ja UV-lakit.

Tällaisilla retkillä me olemme aktiivisia UV-pukujen käyttäjiä. Ulkomailla ja keskikesällä myös täällä Suomessa käytämme aurinkovoiteiden lisäksi myös UV-pukuja ihon suojana. Veneillessä on erityisen tärkeää suojata poikien ihoa auringolta ja vaikka levitämme myös aurinkorasvaa niin asuilla suoja pysyy yllä ilman jatkuvaa rasvan lisäämistä. Minä rakastuin Jollyroom:n valikoimassa oleviin Petite Chérie-merkkisiin asuihin niiden hyvän laadun ja hauskan tekstin takia. Asuun kuuluu vyötäröstä kiristettävät sortsimittaiset housut sekä vetoketjullinen paita. Samaan sarjaan on myös saatavilla hattu. Näissä asuissa on 50+ aurinkosuoja ja suojaavat siis tehokkaasti ihoa haitallisilta säteiltä. Lapset tykästyivät heti myös asuihin ja ne istuivat juuri sopivasti heidän päälle.

Poikien uudet UV-asut herättivät positiivista huomiota Pellingin rannalla. Eräs isoäiti tuli heti tiedustelemaan mistä nämä hauskat asut olivat ja toinen äiti tuli myös hymyillen meitä kohden ja sanoi pitävänsä poikien asuista. Meidän tyypit olivat tietenkin innoissaan saamastaan palautteesta ja halusivat pitää asut päällä koko venematkan kotiin Helsinkiin asti.

Oletteko jo käyneet rannalla tänä kesänä?

-Såfin

/Yhteistyössä Jollyroom.fi/

2 kommenttia:

  1. Meidän lapset kovasti haaveilevat simpukoista, mutta meidän käymillä uimarannoilla niitä ei ole. Ehkä pitää tehdä joku kesäretki simpikoita metsästämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset rakastavat simpukoita. Ehkä siksi, että niitä aina kerätään kaikissa lastenohjelmissä?! :D

      Poista