2018/06/03

Kesäöverit

Kaikkien kanssa olemme ihmetelleet poikkeuksellisen kauan jatkuneita ihania säitä. Alkuun me ahmimme auringonsäteitä aivan kuin ne olisivat viimeiset päällä maan. Kaikki muu sai jäädä, siivoukset, kaappien järjestämiset muuton jälkeen, ruuanlaitto ja muut pakolliset hommat. Mutta kun aurinkoiset säät vain jatkuivat oli vain pakko todeta, että myös sisähommia on pakko tehdä myös silloin kun aurinko paistaa ulkona. Olemme viimeisen kuukauden aikana yrittäneet elää kesää pikakelauksella, sillä koskaan ei tiedä milloin onni kääntyy sään suhteen.  Meidän perhe on tänä vuonna viettänyt enemmän aikaa rannalla kuin neljänä viime kesänä yhteensä. Olemme syöneet jäätelöä, viettäneet picnictreffejä, käyneet kalassa, syöneet ihania illallisia puutarhassa, käyneet retkillä, kylpeneet pihalla, pukeutuneet hellemekkoihin, käyneet pienissä ihanissa kesäkahviloissa ja levittäneet aurinkorasvaa ihan kyllästymiseen asti. 

Oikein naurahdin itselleni eilen illalla kun istahdin huokaisten sohvalle pitkän, täydellisen ja ihanan kesäpäivän jälkeen. Totesin että meidän perhe on herännyt jokaiseen kesäaamuun niin kuin se olisi viimeinen päivä. Olemme vetäneet täysiä aamusta iltaa, ruskettuneet, poimineet kesäkukkia, käyneet pyöräilemässä ja potkineet palloa nurmikolla. Tänään voin sanoa huokaisten, että olemme kokeneet kaiken sen mitä kesältä suinkaan voisimme toivoa. En tietenkään tällä tarkoita sitä, ettemme aio nauttia kesästä ja vielä edessä olevasta lomastamme, mutta nyt aion ihan hyvällä omatunnolla korjata pois pyykkejä siitä huolimatta että ulkona paistaa aurinko. Aion myös istua sisällä ja tehdä verkkokauppaostoksia koneella koska tarvitsemme kipeästi mattoja uuteen kotiimme. Aion viettää aikaa sisällä jumppasaleissa ja aion rakentaa legoilla poikien kanssa SISÄLLÄ vaikka ulkona olisi ennätyshienot säät. Tuntuu hassulta, että minun täytyä sanoa tämä erikseen, mutta tällaiselle kesäintoilijalle tällainen tilanne on hyvin poikkeuksellinen.

Uskallanko todella sanoa tämän ääneen? Meidän kesäfiilis on jo saavutettu. Olemme jopa, ehkä, kenties.. vetäneet kesäöverit.

Oletko sinä jo kesäfiiliksissä?

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Kesä on alkanut tänä vuonna kuukautta etukäteen, joten onhan se fiilistelyn paikka! Koskaan ei tiedä milloin hyvät ilmat loppuvat, joten tuntuu, että joka hetkestä pitää ottaa kaikki irti. Itselläni tuntuu edelleen pahalta istua sisällä koneen ääressä kun ulkona on +20 astetta ja aurinko paistaa. Mutta ehkä se siitä vielä laantuu!

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin. Ja kas kun säät kääntyy, niin yhtäkkiä minäkin vaan kaipailen niitä helteitä taas. Hahaa :D

   Poista
 2. Meillä lapset saattoi katsoa tänään jo vähän kieroon kun hihkaisin innoissani säätiedotuksen lupaukselle muutamasta viileämmästä päivästä :D Oikeasti nautin kyllä näistä säistä, mutta suurperheen koti ei vaan kestä ainaista pelkästään ulkona olemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii..! Kyllä me äidit vaan tarvitsemme muutaman viileämmän kesäpäivän et kerkeää hoitaa kotia. :D

   Poista