2018/06/17

Kesälomasuunnitelmat

Meidän perhe saa juhlallisesti lomailla neljä viikkoa yhdessä. Lapset ovat kummatkin vielä pidemmällä lomalla isovanhempiensa ansiosta. Jokainen meistä on loman tarpeessa, sen huomaa selkeästi. Jokainen aamu on edellistä haastavampi. Viikonlopun aikana ei saa levättyä kunnolla ja tekemättömät jutut kotona ovat kasaantuneet niin suuriksi rykelmiksi, ettei arki-illat riitä niiden ratkomiseksi. Lähestyvä neljän viikon kesäloma tuntuu jotenkin sellaiselta autuaalta valolta tunnelin päässä. Ihana mutta työntäyteinen alkuvuosi on tulossa päätökseen ja on aika levähtää. Tämä on ensimmäinen kesä kun emme ole etukäteen löyneet lukkoon yhtään matkaa, päivämäärää tai tapaamista. Se tuntuu vapauttavalta. Tulemme toki tekemään asioita, mutta omassa tahdissa ilman paineita. Rennosti vaan.

Oikeastaan haluaisin kirjoittaa, ettei meillä ole virallista todo-kesälomalistaa tänä vuonna. Se ei kuitenkaan ole totta, sillä meillä on silti haaveita kesäksi. Tältä meidän kesälomalista näyttää.

Lomalla aiomme ainakin:

- Mökkeillä perheen ja kavereiden kanssa ilman huolta vuorokauden ajasta. Siellä on kiva tehdä hyvää ruokaa pitkän kaavan mukaan ja saunoa yömyöhään aikuisten kesken. Lapset rakastavat luonnossa olemista ja jokapäiväisiä kalastusreissuja meidän pikkuveneellä. Ihanan rentouttavaa.

- Sitoa saunavihta yhdessä lasten kanssa ja tehdä itsetehtyjä kuorintavoiteita. Onneksi pojat ovat vielä niin pienet, että he innostuvat tällaisista asioista. Hihii..

- Lukea pojille Veljeni Leijonamieli-kirjan kannesta kanteen. Tämä on ollut meidän esikoisen toive jo keväästä lähtien ja olen jo itseasiassa hankkinut kirjan. Muuton ja keskeneräisten projektien takia emme vielä ole löytäneet riittävästi aikaa tälle, mutta kesälomahan on juuri tällaisia juttuja varten - eikö vain?

- Käydä melontaretkellä yhdessä poikien kanssa. Tykkään melomisesta ja olen jo pitkään halunnut käydä koko perheen retkellä vesillä. Nyt pojat ovat riittävän isoja, että uskallamme tehdä jotain tällaista. Jännää.

- Harrastaa paaaljon liikuntaa. Lapset haluavat pyöräillä ja uida, isi-ihminen golffata ja rullaluistella, minä haluan suppailla, lenkkeillä ja käydä kuntosalilla.

- Käydä katsomassa pandoja Ähtärin eläinpuistossa. Samalla reissulla olisi kiva yöpyä hotellissa, pojat ovat aina niin innoissaan kun saavat nukkua uudessa paikassa.

- Pitää lomaa bloggaamisesta. Olen päättänyt pitää kahden viikon mittaisen loman  bloggaamisesta keskikesällä ja muina kesäviikkoina hiljennän myös postaustahtia ja blogini päivittyy vain n. 3 kertaa viikossa, tai oikeastaan fiiliksen mukaan.

- Lähteä viikoksi vesille perheen kesken ilman tarkempaa suunnitelmaa. Ne parhaat paikat löytyvät juuri näin, ilman kiirettä ja päämäärää. Viime vuonna löysimme Kotkan Kaunissaaren joka oli aivan ihastuttava paikka. Ehkä suuntaamme sinne jälleen tai ehkä löydämme jonkin uuden yhtä ihastuttavan paikan.

- Sisustaa meidän kotia ja saada vähintään meidän työhuoneen valmiiksi. Olemme jo hankkineet työpöydän, vuodesohvan, tapettirullat ja matot mutta ne ovat kaikki kokoamatta keskellä huoneen lattiaa.

- Leipoa sämpylöitä ja keksejä. Sain yhtenä päivänä pikkupojilta toiveen, että he haluaisivat leipoa. Meillä ei ole ollut mahdollisuutta ottaa aikaa tälle nyt viimeisten viikkojen aikana mutta lomalla me voimme viimein myös viettää aikaa keittiössä.

- Siivota paperiröykkiöt jotka löysimme muuton aikana. Nyt olemme kasanneet kaikki epämääräiset mutta tärkeän näköiset paperit muutamaan laatikkon.

- Tehdä pihahommia. Kesällä pääsemme vihdoin etenemään meidän uuden talon pihahommissa kun pihasuunnitelmat valmistuvat. Juhannuksen jälkeen meidän talo myös rapataan, joten ulkokuori näyttää sen jälkeen jo paljon valmiimmalta. Jee.

- Lakata varpaankynnet ja ehkä jopa käydä jalkahoidossa. Se on varma kesän merkki kun saa vähän väriä laitettua kynsiin.

- Pestä mattoja ja nauttia ihanasta puhtaasta tuoksusta. Yleensä kannamme kaikki mattomme mökille jossa pesemme ne meidän isolla laiturilla. Siellä on myös paljon tilaa jonne saamme matot kuivumaan. Parin päivän aikana meidän mökkisaari on siis hassusti koristeltu hurjalla määrällä mattoja ympäriinsä. Heh.

Mitä sinä toivot kesälomaltasi?

-Såfin 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mahtaville kesäsuunnitelmille♥ Täällä pidetään myös jonkinlaista kesälomaa blogista, mökkeillään ja tehdään kaikkea muuta ihan fiiliksen mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokainen bloggaaja kyllä ansaitsee pienen loman kesällä. Vaikka tama on kiva harrastus, niin pieni inspiraatiotauko tekee kyllä hyvää. <3

      Poista