2018/06/07

Tunteiden kirjasto - kuinka puhua lasten kanssa tunteista? (sis. alennuskoodi)

Lapset ovat siitä ihania, että heillä on aina suuria tunteita. Harvoin minulla jää huomaamatta millä fiiliksellä he ovat tai miten he reagoivat eri tilanteissa. Harmi etten voi olla heidän vieressä kellon ympäri. Tiedän, että he kohtaavat erilaisia tilanteita päivän aikana josta ei aina tule puhuttua yhdessä. Lapsella voi myös välillä olla vaikea ilmaista itseään ja kertoa tilanteesta jossa hän on kohdannut uuden tunteen. Vanhempana pitää välillä olla kuin salapoliisi. Kun lapsi esimerkiksi sanoo, ettei halua mennä johonkin harrastukseen, taustalla on luultavasti monia tekijöitä jotka johtavat tähän tunnepurkaukseen. Siitä vasta alkaa se selvittäminen ja tilanteen purku. Kysymysten avulla selviää pikkuhiljaa mitä on tapahtunut ja mitkä asiat ovat johtaneet siihen, että lapsi tuntee tällä tavalla. Lapsi ei usein osaa edes nimetä tuntemaansa tunnetta. Me saimme iiiihanan Tunteiden kirjasto-värityskirjan joka on hyvä apukeino ja työkalu tunteiden käsittelyyn..

Kun näytin lapsille kirjaa he halusivat ensin käydä koko kirjan läpi ja kertoa siitä miltä kuvissa olevista eläimistä tuntui. Vaikka he eivät aina osanneet nimetä tunnetta he osasivat hämmästyttävän tarkkaan kertoa minkälaisissa tilanteissa voisi tuntea niin. Pojat keksivät tarinoita pikkulinnusta jotka eivät saaneet olla mukana piirileikissä ja majavista jotka olivat veljeksiä ja syyttivät toisiaan rikkoutuneesta lelusta. Olin todella yllättynyt siitä miten hyvin he eläytyivät kuviin. Siis vau. Lapset ilmeilivät paljon ja näyttivät miltä itse näyttäisivät vastaavassa tilanteessa. Joidenkin kuvien kohdalla pääsimme niin syvälle keskusteluissa, että he osasivat kertoa tilanteista kun he itse olivat jääneet leikin ulkopuolelle tai tilanteista kun he tunsivat vihaa tai suurta iloa. Kun olimme puhuneet koko kirjan läpi he halusivat värittää kuvia. Tämä kirja oli todella hyödyllinen apuväline ja mainio lähestymistapa ottaa tunteet puheeksi. Sain samalla oppia paljon uusia asioita lapsistani. Isot peukut meidän perheeltä tälle kirjalle!

Tunteiden kirjasto-kirjassa on yli 40 erilaista todella taidokkaasti piirrettyä eläinkuvaa jonka kautta tunteita voi käsitellä yhdessä lasten kanssa. Kirja on toteutettu, suunniteltu ja painatettu Suomessa ja sille on myönnetty avainnippu-merkki. Kirjasta on myös saatavilla kopiointioikeudellinen versio jonka sivuja saa monistaa ja joka soveltuu esimerkiksi kouluihin ja päiväkoteihin.

ALENNUSKOODI: Saan tarjota teille ihanat lukijat alennuskoodin: Såfin2018 jolla saatte -10% alennusta kyseisestä kirjasta (KLIK!). Alennuskoodi on voimassa 30.6.2018 asti.

-Såfin

/Yhteistyössä AITO Graphics/

6 kommenttia:

 1. Tää vaikuttaa tosi symppikseltä kirjalta <3 Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Tuo kirja on kyllä ihana! Ja auttaa varmasti lapsia tunteiden käsittelemisessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan loistava työkalu juuri vaikeiden asioiden puheeksi ottamiseen <3

   Poista
 3. Onpa ihana kirja! Tää onkin uusi tuttavuus, aiemmin tutustuin Ympyräiset -kirjasarjaan, jossa on myös tätä tunteiden sanoittamisen tematiikkaa. Ihanaa, että nykyään tällaiset asiat huomioidaan niin paljon paremmin kuin ennen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on hyvä, että keskitytään enemmän lasten tunne-elämään ja sen kehittämiseen. Tällaiset kirjat on oikeesti todella hyviä työkaluja siihen <3

   Poista