2018/06/13

Kesäteatterissa

Olen ottanut tehtäväkseni käydä lasten kanssa joka vuosi kesäteatterissa. Minusta etenkin pienten lasten kanssa on hieman rennompaa käydä teatteriesityksissä jotka järjestetään ulkona ja jos säät vielä suosivat niin se on ihan parasta kesäpäiväviihdettä koko perheelle. Saimme viime viikolla kutsun Teatteri Tuikkeen Kolme pientä porsasta-teatteriesityksen ensi-iltaan pikkupoikien kanssa. Teatteriesitys järjestettiin Tapanilan kylätilalla joka sijaitsee Pohjois-Helsingissä Tapanilassa juna-aseman lähellä. Saapuessamme paikalle näimme, että idylliselle pihalle oli pystytetty katsomo ison valkoisen teltan alle ja pihan takaosassa oli myynnissä grillimakkaraa sekä kahvia ja muita makeita herkkuja. Ennen näytöksen alkua lapset näkivät suden vilahtavan pihapiirissä ja yleisössä nousi ihana innostunut kuhina. Meidän pojat istahtivat malttamattomina penkkeihin ja odottivat kovasti esityksen alkamista..

Lavalle astui ensin susilauma ja hetken päästä porsaatkin olivat täydessä vaudissa rakentamassa talojaan. Teatteriesityksen pohjana toimi jokaiselle tuttu klassikkosatu jossa susi yrittää pistää poskeensa kolme pientä porsasta. Esityksessä oli ovelasti otettu mukaan myös hauskoja nykyajan juttuja kuten pieni sudenpentu joka oli vegaani ja saimme myös nähdä taidonnäytteitä flossauksesta. Hihii.. Minä, kuten varmaan myös monet muut vanhemmat, jännitin sitä miten lapset jaksaisivat istua paikoillaan koko esityksen. Aika kului kuitenkin tosi nopeasti ja lapset seurasivat innoissaan koko esitystä. Esitys oli sen verran vauhdikas että pienemmätkin lapset yleisössä pysyivät paikoillaan loppuun asti ja saimme monet hyvät naurut. Esitys oli juuri sopiva 4-vuotiaasta ylöspäin ja yleisössä viihtyi myös aikuiset. Kokonaiskesto oli n. 1,5-tuntia ja esityksessä oli väliaika. Kiitos Teatteri Tuike kivasta elämyksestä!

Liput ennakkoon verkkokaupasta: 10/12€ tai perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta) 40€
Esitykset: 10.6.2018-19.8.2018

Onko sinulla suunnitelmissa käydä lasten kanssa teatterissa tänä kesänä?

-Såfin

/Liput esitykseen saatu blogin kautta/

2 kommenttia:

  1. Lapsille teatteri on aina suuri elämys! Meillä suureksi iloksi koululaiset pääsivät käymään pariinkiin otteeseen teatterissa, mutta Onni pitäisi myös viedä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa. Teatterit ovat lasten kanssa ihan parasta viihdettä :)

      Poista