2018/06/18

Veneellä Pellinkiin

Vietimme harvinaisen viikonlopun sillä tavalla, että olimme kaupungissa ja meillä oli vain muutama meno sovittu koko viikonlopuksi. Lauantaille meillä ei itseasiassa ollut ollenkaan ohjelmaa ja päätimme (erittäin lyhyen) pohdinnan jälkeen, että lähtisimme veneilemään. Säät olivat aivan ihanat ja pian sen jälkeen kun lähdimme liikkeelle, tuuli rauhoittui jopa niin paljon, että pystyimme ajamaan ulkoreittiä veneellä. Meri oli siis ihan "pläkä". Suunnitelmissa oli tehdä päiväretki yhteen meidän lempipaikkaan Sipoon Kaunissaareen, mutta kun pääsimme perille selvisi, että suuri osa vierassatamien paikoista oli pois käytöstä eikä meidän veneelle ollut siellä tilaa. Meitä harmitti tilanne tosi paljon, sillä olimme pakanneet uikkarit ja kävelykengät Kaunissaaren maastoa ja luontoa ajatellen. Oikeastaan minä en yhtään tykkää improvisoida liikkuessa lasten kanssa, mutta tällä kertaa päätimme rohkaistua ja valita lennosta uusi kohde: Pellinki. Pellinki sijaitsee Porvoon läheisyydessä ja Sandholmsudden:in vierassatama vaikutti lupaavalta kohteelta. Lisäsimme kaasua ja lähdimme taittamaan matkaa veneellä.. 

Koko matkaan meni yhteen suuntaan hieman yli kaksi tuntia ja pojat nukkuivan osan siitä. Veneessä on ihana huilata moottorin äänen ja pienten aaltoja keinuttamana. Minuakin alkaa itseasiassa usein väsyttämään ja jos teemme veneellä pitkää matkaa myös minä saatan torkahtaa hetkeksi. Se on kai jäänyt päälle omasta lapsuudesta. Heh. Päästyämme perille Pellinkiin huomasimme iloksemme, että vierasvenesataman läheisyydessä oli paljon palveluita. Hyvä valinta. Siellä oli minigolfrata, kahvila, hiekkalaatikko, keinuja pieni kioski ja hiekkaranta. Lapset olivat odottaneet sitä, että pääsisivät uimaan ja leikkimään. He lähtivät innoissaan tutkimaan aluetta ja nautiskelivat saaristolaisfiiliksestä. Toisella veneellä saapuneet lapset onkivat kaloja laiturilla ja saivat lyhyessä hetkessä yli 20 ahventa. Meidän pojat olivat niin innoissaan katselemassa kalastustouhuja, etteivät meinanneet lähteä meidän kanssa syömään. 

Ruokailun jälkeen suuntasimme rannalle ja pienessä poukamassa vesi oli lämmennyt todella kivasti. Lapset pystyivät kahlaamaan parikymmentä metriä rannasta sillä vesi oli juuri sopivan matalaa. Lapset keräilivät simpukankuoria ja leikkivät hiekassa. Katsellessani heidän touhuja minäkin päätin rohkaistua. Juoksin veneelle ja puin myös omat uikkarit päälle. Ja arvatkaa mitä?! minä heitin talviturkin. Iiik. Olen siis meidän perheen pahin vilukissa ja en normaalisti ui alle 25 asteisessa vedessä Nyt en kuitenkaan voinut vastustaa matalikossa lämmennyttä vettä ja olin niin ylpeä itsestäni pulahtamisen jälkeen. Se homma on nyt siis hoidettu pois alta tämän vuoden osalta. Heh..

Lasten kanssa on itseasiassa todella tärkeää, että pysähdyspaikat ovat viihdyttäviä. Näin he jaksavat taas olla veneessä matkailun ajan. Pellinki ja Sandholmsudden sai pisteet meiltä ja pysähdymme varmasti täällä joskus uudestaan! Meillä oli todella kiva veneilypäivä ja saimme kivasti ladattua akkuja tulevaa työviikkoa ajatellen.

Mitä sinä puuhastelit viikonloppuna? 

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa rentouttavalle kesäpäivälle :) Meillä ei ollut viikonloppuna ihan yhtä rento meininki. Aluksi piti lähteä mökille, mutta pidettiinkin sitten maalaustalkoot. Lapset käytettiin kyllä uimassakin, mutta itselle ei tullut mieleenkään mennä. Liian kylmää vettä vielä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesi on kyllä vielä tosi kylmää, etenkin silloin kun se on tuulen mukana sekoittunut kunnolla. Huhheijaa. Olen itse myös tosi arka uimisen suhteen, mutta kerran vuodessa yritän rohkaistua <3

      Poista