2018/08/22

Kalanruotoparketti meidän olohuoneessa

Olen saanut lukuisia kyselyitä meidän olohuoneen ja keittiön lattiasta ja siksi olen luvannut tehdä tästä oman postauksen. Olen iloinen siitä, että se on herättänyt niin paljon positiivista mielenkiintoa sillä se oli ehkä rohkein tekemämme pintamateriaalivalinta uuteen taloomme. Me teimme aikojen alussa päätöksen, että haluamme panostaa meidän oleskelukerroksen pintamateriaaleihin ja oli selvää, että haluasimme valita lattiamateriaaliksi parketin tuomaan pehmeyttä ja lämpöä. Karheaksi harjattu parketti tuntuu erityisen kivalta paljaan jalan alla. Me päätimme olla rohkeita ja valita suureen yhtenäiseen tilaan suurta kalanruotoparkettia. Löysimme tähän tarkoitukseen aivan täydellisen tammiparketin Romanoff Lattiat nimisestä yrityksestä. Tiesimme jo ennen asennusta, että tämä lattia tulisi olemaan katseenvangitsija meidän kodissa. Ja niinhän siinä myös kävi..


Kalanruotoparketit ovat tosi makeita, siitä ei pääse mihinkään. Tila tällaiselle parketille pitää olla iso ja minusta myös parketin kuvion suunnalla on suuri merkitys. Itse halusimme asentaa parketin niin, että kuvio muodoistaisi ikäänkuin kutsuvan nuolen kun kävelee eteisestä olohuoneeseen. Tilaan tulee mukava flow. Parketin suunta kutsuu ja houkuttelee ihmisiä astumaan peremmälle. Käytimme myös samaa parkettia meidän olohuoneen vieressä olevassa työhuoneessa. Erityisen mahtipontikas se on kuitenkin suuressa yhtenäisessä tilassa jossa se luo aivan ihanan elävän tunnelman. Pinta on minusta juuri sopiva ja elää kivasti erilaisissa valoissa. 

Olimme alunperin myös miettineet, että olohuoneen suuri seinäpinta olisi jätetty paljaaksi betoniksi. Betoniseinä jopa hiottiin ja lakattiin valmiiksi, mutta kun näimme kalanruotolattian ja betoniseinän vierekkäin totesimme etteivät ne sopineet yhteen ollenkaan, vaan ne kilpaili keskenään kumpikin eloisuudellaan ja mielekiintoisilla kuvioilla. Viime tingassa päätimme vielä maalata olohuoneen seinän valkoiseksi. Se oli hyvä päätös ja nyt meidän olohuoneessa hallitsee hyvä tasapaino. Kaikki ei siis aina suju niin kuin ajateltu, mutta ainakin tämä lattiapinta on ollut jokaisen sentin arvoinen ja siitä tuli juuri niin siisti kuin kuvittelimmekin. Yksinkertaisesti rakastan sitä. 

Mitä pidät meidän lattiasta?

-Såfin

PS. Kurkkaa myös kuvat meidän työhuoneesta jossa on käytetty tätä samaa lattiaa. 

8 kommenttia:

 1. En yhtään ihmettele, että rakastat tätä lattiaa, sillä mäkin rakastan sitä vaikka olenkin sen vain kuvissa nähnyt!! Toi on niin makee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä <3 Kiitos. Tämä on kyllä meidän talon paras pinta :D

   Poista
 2. Aivan ihana parketti. Meille tulee ehdottomasti tuollainen kunhan asia tulee ajankohtaiseksi! Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kalanruotoparketti on minustakin todella hieno ja näyttävä <3 Toivottavasti pääset toteuttamaan omaa versiota siitä pian :)

   Poista
 3. Tuo on kerrassaan upean ihastuttava♥

  VastaaPoista