2018/08/13

Ähtärin pandat

Meillä ei kesälomalle ollut juuri mitään reissua tai retkeä sovittu etukäteen. Ainut mitä olimme luvanneet pojille oli se, että kävisimme moikkaamassa pandoja Ähtärin eläinpuistossa. Ähtäriin on meidän mökiltä vain noin tunnin ajomatka joten se tuntui siksi juuri sopivalta päiväretkeltä. Ähtärin eläinpuisto oli meille entuudestaan tuttu, mutta pandat ja niille rakennettu oma alue ja rakennus ei. Pandoja pääsee moikkaamaan joko lipuilla jotka ovat ostettu paikanpäällä tai vaihtoehtoisesti liput voi ostaa etukäteen netistä muutaman euron alennuksella. Liput olivat aika arvokkaat, joten pieni säästö tuntui ihan kivalta. Ostaessa lippuja piti määritellä tuntitarkasti milloin oli tulossa vierailemaan pandojen luona. Meidän sisäänpääsy oli eräänä torstaina kello 13-14 välillä. Kun saavuimme Pandatalolle olimme todella innostuneita. Kukaan meistä ei ollut nähnyt pandaa koskaan aiemmin. Kun liukuovet avautui me astuimme sisään ja näimme valtavan rakennuksen ja ihmismassan joka oli pakkautunut yhteen nurkkaan lasiaidan viereen..


Toinen pandoista oli makoisassa unessa kun saavuimme lasiaitojen taakse katselemaan näitä ihania mustavalkoisia eläimiä ja toinen pandoista taas viihdytti vieraita koko rahan edestä. Kummatkin pandat olivat paljon pienempiä kuin olimme osanneet odottaa. Meille ei ihan selvinnyt johtuiko tämä pandojen nuoresta iästä (4- ja 5-vuotta) vai siitä, että pandat olivat rodultaan pienempikokoisia. Pandoille oli rakennettu todella hienot ja isot sisätilat. Heidät oli erotettu omiin aitauksiin. Sekin tuli yllätyksenä, että tämä oli siksi, että pandat ovat yksineläjiä eivätkä viihdy toistensa seurassa. Bambua kului jo meidän vierailun aikana aikamoinen määrä ja tuoretta bambua saapuu euroopasta Ähtäriin joka viikko. Pandat pystyivät myös liikkumaan edestakaisin sisä- ja ulkotilojen välillä ja ihmismassat seurasivat iloisina virkeämmän Pyry-pandan liikkeitä tilojen välillä. Pandat ovat kyllä niin liikkiksiä ja viihdyimme heidän luona melkein kokonaisen tunnin verran. Lapset piirsivät lopuksi vielä pandoista kuvat ja jätimme ne suureen postilaatikkoon tilan aulassa.

Pandakierroksen jälkeen jatkoimme vielä Ähtärin varsinaisen eläinpuiston puolelle kiertämään n. 3 kilometrin matkaa. Puiden varjossa oli ihana vilvoitella suojassa kuumalta auringolta. Päätimme retkemme pakolliseen jäätelöpalkintoon ja olimme tosi tyytyväisiä päiväämme. Saimme kohdata niin monta jännittävää eläintä, että tästä retkestä koko perheelle ihana muisto.

Oletko sinä jo vieraillut Ähtärissä moikkaamassa pandoja?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Meillä eläinrakkaat pojat innoissaan puhuvat kuinka haluaisivat mennä pandoja katsomaan. Ehkäpä sitten ensi kesänä pääsemme vähän pidemmälle reissulle, kun tänä kesänä jäi kesälomareissu välistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ihanat eläimet olivat kyllä näkemisen arvoiset. Ensi kesänäkin kerkeää hyvin ja Ähtärin suunnalla on myös paljon muuta tekemistä <3

      Poista