2018/08/06

Syksyn todo-lista

Tänään meidän perhe aloitti arjen. Eilen illalla etsimme urakalla poikien tarhareppuja ja kadonneita kumisaappaita vietäväksi päivähoitoon. Huolsimme pyörät ja silitimme viikon työvaatteet valmiiksi jotta saisimme hieman pehmeämmän startin viikkoon. Jääkaapissa odottaa itsetehdyt lihapullat tätä iltaa varten ja pakkasessakin on muutama ruoka joiden avulla pääsemmme alkuun syysrumban pyörittämisessä. Puheessamme sana "syksy" on viime päivien aikana noussut esille useammin ja useammin. Sieltä se syksy taitaa tulla. Näin mahtavan kesän jälkeen ne viileät yöt ja raikkaat pakkasaamut ovat kovin kaivattuja. Me olemme meidän perheessä kaikki syysihmisiä. Pimeydestä emme niin välitä mutta väittäisin, että me olemme energisimmillämme juuri syksyisin. Liikumme eniten ja rakastamme ulkoilua juuri tähän aikaan vuodesta. Siltä näyttävät myös meidän suunnitelmat. Kokosimme kesälomamme viimeisellä viikolla listan siitä mitä kaikkea haluaisimme tehdä tänä syksynä..

Tänä syksynä haluamme ainakin: 

- Matkustaa Islantiin. Meitä odottaa jo heti kuukauden päästä seuraava loma kun pakkaamme lentolaukkumme ja lähdemme viideksi päiväksi Islantiin seikkailemaan. Siitä tulee mahtava reissu. Suunnittelen myös ostavani sieltä sellaisen paksun islantilaisen villapaidan. 

- Käydä kokopäiväretkellä patikoimassa luonnossa. Meidän lapset rakastavat luontoa ja viihtyisivät siellä kaikki päivät. Jonain päivänä lähdemme vielä ruska-aikaan pohjoiseen vaeltamaan, mutta siihen meidän pojat ovat vielä vähän pieniä.

- Pitää tuparit meidän uudessa talossa joka pian alkaa olla siinä kunnossa, että myös ulkokuori näyttää valmiilta. Pihaa emme kerenneet vielä tänä kesänä saada valmiiksi, mutta se taitaa olla sivuseikka tupareissa. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä. Heh.

- Esikoisemme aloittaa koulun. Tämä mullistaa ainakin osittain meidän arkea ja uudet rutiinit kuormittavat alkuun koko perhettä. Onneksi meillä on myös isovanhempien tuki ja apu arjen pyörittämisessä.

- Tehdä pitempi SUP-retki. Työkaverini on järjestänyt meille opastetun SUP-retken merellä. Jännitän jo valmiiksi tätä retkeä aika paljon, mutta onneksi ilmoittauduin mukaan sillä uskon että siitä tulee aivan mahtavaa.

- Järjestää lapsille Halloween juhlat. Tämä on vuoden kohokohta meidän lasten mielestä jotka rakastavat hirviöitä ja örkkejä. He saavat käydä hankkimassa uudet pelottavat asut ja teemme jännittäviä ruokia. 

- Käydä bongailemassa tähtiä. Kirkkaat ja pimeät illat ovat oikeastaan uusia mahdollisuuksia kokea jotain mitä ei kesäisin voi. Tähdet ja planeetat ovat jännittäviä asioita ja haaveilen siitä että voisin viedä lapset katsomaan tähtiä kaukoputkilla.

- Hankkia istutuslaatikko ja muita pihajuttuja alennusmyynneistä. Meidän talon piha on vielä täysin auki, mutta ajattelin hyödyntää alennusmyyntejä ja käydä hankkimassa kivoja juttuja meidän terassille ja pihalle. 

- Keittää puolukkahilloa ja visipuuroa meidän itse poimimista marjoista. Tämä on meidän jokavuotuinen perinne. Eniten nautin oikeastaan marjojen poimimisesta ja siitä saadut herkut ovatkin sitten sivuseikka. 

- Käydä Pajutallin syysmarkkinoilla nauttimassa tunnelmasta. Siellä koko pihapiiri on koristeltu kauniilla kurpitsoilla, viireillä ja syyskukilla. Lapsille on luvassa karusellia ja hattaraa. Tämä on joka syksyn kohokohta.

- Uusi blogikoti on myös vireillä ja kuviot hieman jännittävät. Silti uskon, että tästä on tulossa jotain tosi siistiä. Tästä kerron lisää myöhemmin. 

Mitä sinä aiot tehdä tänä syksynä?

-Såfin

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanille ja varmasti syksyä piristäville asioille♥ Mä olen ollut niin kesäfiiliksissä, ettei syksylle ole tullut uhrattua ajatustakaan. Meillä on kuitenkin ainakin erään tyypin ensimmäiset synttärijuhlat työn alla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt voi kyllä vielä fiilistellä kesää! :D Tänään huomasin ensimmäiset keltaiset lehdet puissa ja viikonloppuna paistoin uunissa ensimmäisen omenapaistoksen. Näistä tulee väistämättä syksy mieleen. <3

      Poista