2018/08/28

Lucky number seven

Meidän vanhempi poitsu täytti 7 vuotta... ajatelkaa. Seitsemän vuotta sitten saimme ensikosketuksen siihen miltä tuntuu olla jonkun vanhempi. Siitä lähtien olemme harjoitelleet tätä taitoa ja jossain vaiheessa matkaa meidän epävarmuus kääntyi voitoksi ja uskallan vihdoin sanoa, että homma on ihan hallussa. Heh. Minusta 7 vuotta on jotenkin tärkeä luku. Se on vuosi jolloin koulu alkaa ja vuosi jolloin lapsesta tulee paljon isompi. Minun omassa lapsuudessa 7-vuotis synttäreinä otettiin valokuva jossa pidimme 7 ruusua sylissä. Ihan kuin se olisi tärkeämpi syntymäpäivä kuin ne aiemmat, vaikka niin ei tietenkään ollut. Meidän esikoinen onkin hurjaa vauhtia kasvamassa isoksi. Jos kuvailisin häntä muutamalla adjektiivilla ne olisivat: viisas, iloinen, herkkä ja ystävällinen. Hänen suurimpiin vahvuuksiin lukeutuu sosialinen älykkyys. Hän on todella tarkkasilmäinen ja osaa pienestä iästä huolimatta lukea ihmisiä valtavan hyvin.. 


Meidän esikoinen on hurjan iloinen tyyppi. Hän viettää mieluiten aikaa pikkuveljensä kanssa ja yhdessä he leikkivät legoilla, piirtävät ja leikkivät luonnossa. Perhe ja ystävät ovat hänelle tosi tärkeitä mutta vastapainoksi hän kaipaa myös omaa rauhallista aikaa. Hän rakastaa luontoa ja eläimiä ja tämä on ollut hänen kiinnostuksen kohde jo ihan pienestä vauvasta lähtien. Luonnossa hän kulkee rauhassa tutkimassa paikkoja kun taas sisätiloissa hän saattaa jopa villiintyä riehumaan. Hänen harrastuksiin lukeutuu uinti, jääkiekko ja kalastaminen. Hän tykkää pelata ipadilla shakkia ja hän on itseasiassa tosi hyvä siinä. Ajattelin kerran, että otan häntä vastaan pelin ja hän voitti minut viidellä siirrolla. Hahaa. 

Hän heräilee edelleen öisin ja on yhtälailla kuin minäkin erittäin herkkäuninen. Pienet muutokset ympäristössä saattaa vaikeutta hänen unen saantia. Onneksi hän on jo niin iso, ettei hän hiippaile enää öisin ympäri kämppää vaan yrittää saada unen päästä uudestaan kiinni jos hän sattuu heräämään. Yöllä hän puhuu unissaan ja narskuttaa hampaita. Hän on meidän perheestä aamuvirkuin ja on aina se joka herää ensimmäisenä. Hän on vauvasta saakka ollut aamuisin 100 lasissa ennen kuin muut ovat edes raottaneet silmiä. Kotona hän on tosi avulias ja auttaa aina pöydän kattamisessa ja vie myös roskat ulkokatokseen ihan itse. Hän tsemppaa aina meitä muita ja pitää valtavan hyvää huolta pikkuveljestään. Ihana pieni mies kaikin puolin. 

Onneksi olkoon meidän (pieni) iso 7-vuotias!

-Såfin

4 kommenttia:

 1. Ihana! ❤ Synttärionnittelut! 🎈🎈🎈

  VastaaPoista
 2. Ihana pieni koululainen♥ Myöhästyneesti onnea vielä tätäkin kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia. Aika menee niin nopeasti <3

   Poista