2018/11/29

Loppuvuoden hauskat TODO:t

Vuoden loppukiri on alkanut, sen huomaan sekä töissä että vapaa-ajalla. On niin paljon asioita joita haluaisi viedä päätökseen vielä ennen vuoden loppua ja samalla päivät vähenevät hurjaa vauhtia. Meidän perheen vuosi loppuu tavallaan vähän aiemmin, sillä lähdemme joulupäivänä ulkomaille rentoutumaan. Sen jälkeen agenalla ei ole mitään. Ennen reissua haluamme fiilistellä joulua ja muutenkin hoitaa monia keskeneräisiä asioita taloprojektimme suhteen. Kaikki jutut meidän oikealla todo-listalla eivät ole hauskoja mutta tänään ajattelin listata ne positiiviset ja hauskat asiat joiden parissa meidän perhe ajatteli touhuta vielä tänä vuonna. Ehkä sinun listalla on jotain samoja asioita?

Loppuvuonna aiomme ainakin: 

Keittää itsetekoista glögiä. Minusta ei ole montaa parempaa asiaa kuin se tuoksu joka leiviää kotiin aina glögiä keittäessä. Viime vuonna testasin vaaleaa inkivääriglögiä. Tänä vuonna haluaisin taas testata jotain ihan uutta.

Nähdä miten meidän pihahommat vihdoin saadaan päätökseen. Tai noh, mitä tuon hennon lumipeitteen alta nyt pystyy näkemään. Heh.

Järkätä lapsille piparkakkuleivontailtamat. Lapset r-a-k-a-s-t-a-v-a-t leipomista ja heidän mielestä etenkin se koristeluvaihe on ihan parasta. Täytyy myöntää, että nämä piparit jäävät yleensä meillä syömättä koska meillä on niin innokkaat leipojat, että pipareita valmistuu kilotolkulla.

Käydä Seurasaaren tonttupolulla ihmettelemässä tunnelmaa. Tämä kuuluu ehdottomasti meidän perheen lempi-jouluperinteisiin. Viime vuosina kasvava yleisömäärä tonttupolulla on tehnyt tästä tapahtumasta ehkä turhankin kiireisen, mutta annamme sille vielä mahdollisuuden koska lapset tykkäävät siitä niin paljon.

Aion taas inspiroitua nostalgisista joulukoristeista. Pari vuotta sitten tein omasta lapsuudestani tutun lankalinnun. Tänä vuonna ajattelin kenties ommella jouluaihesen viirikoristeen joulukuuselle.

Käydä Stockmannin jouluikkunalla yhdessä lasten kanssa. Jätimme joulukadun avajaiset väliin tänä vuonna, mutta jouluikkunan ihaileminen on ihana perinne jota me haluamme pitää yllä. Se on myös hyvä syy käydä lasten kanssa pyörimässä Helsingin keskustassa jossa käymme yllättävän harvoin koko porukalla.

Askarrella meidän esikoisen koko koululle jouluyllätyspussit vanhempainyhdistyksen kanssa. Odotan tätä iltamaa todella paljon sillä päätimme keittää glögit ja ideoida samalla uusia juttuja vanhempien kanssa.

Käydä luistelemassa ulkojäällä. (Ehkä tonttulakit päässä? Hihii..). Joka vuosi lapset nauravat minun kankeudelle jäällä, mutta niin kauan kun he minut huolivat mukaan aion silti ylläpitää tätä perinnettä. Nyt kummatkin pikkupojat käyvät jo luistelukoulussa ja jääkiekkotreeneissä ja ovat minua taitavampia.

Käydä joulukonsertissa. Tämä on jotain mitä tykkään tehdä kaikessa rauhassa, mieluiten ilman lapsia. Haen joulurauhaa, rauhottumista ja rentoutumista.

Askarrella pojille pakettijoulukalenteri. Iik, tällä taitaa olla jo kiire. Viime vuosina olemme tehneet pojille kalenterit jossa on ollut pieniä lahjoja ja herkkuja. Lapset ovat niin innoissaan tästä kalenterista ja juoksevat joka aamu olohuoneeseen avaamaan lahjoja.

Kirjoittaa toivomuskirjeet joulupukille. Oikeastaan olemme jo aloittaneet, mutta listat pitää vielä postittaa Korvatunturille.

Haaveilla ja tehdä eräitä päätöksiä ensi vuoteen liittyen. Ensi vuosi tulee olemaan ensimmäinen vuosi aikakausiin kun meillä ei ole tiedossa suurta projektia tai muuta elämänmuutosta. Jess, mikä mahdollisuus tämä on!

Käydä Porvoon vanhassa kaupungissa retkellä. Porvoo on yksi minun lempikaupungeista. Tykkään sen tunnelmasta monesta syystä joista ehkä suurin on se, että olen viettänyt monet lapsuuden joulut siellä.

Mitä sinä aiot tehdä vielä tänä vuonna?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia taas kerran! Ja kivoilta kuulostaa myös teidän suunnitelmat! Mukava joulukuu tulossa :)

    VastaaPoista