2018/11/12

Pieni pala Budapestia

Huokaus, miten ihana viikonloppu meillä oli. Me otimme perjantaille yhden lomapäivän ja lähdimme kahdestaan isi-ihmisen kanssa Budapestiin viettämään meidän kahdeksatta hääpäivää. Meidän oikea hääpäivä oli jo kesällä, mutta unohdimme kaiken kiireen keskellä juhlistaa sitä. Eilen oli myös kulunut tasan 10 vuotta siitä kun menimme kihloihin, joten tuntui sopivalta lähteä reissuun juuri tänä viikonloppuna. Meidän odotukset Budapestia kohtaan olivat ilmeisesti liian matalat, sillä saapuessamme keskustaan olimme todella yllättyneitä miten kaunis kaupunki oli. Paikka huokui vanhaa historiaa ja hassulla tavalla kaupunki muistutti hieman Rooman ja Wienin sekoitusta. Joka puolella oli vanhoja linnoja, kauniita arvokkaita pylväillä koristeltuja rakennuksia ja keskellä kaupunkia kulki joki jota pitkin jokilaivat kulkivat. Olimme valinneet hotellin sijainnin mukaan mahdollisimman keskeiseltä paikalta.. 

(kuvat ovat kännykkäräpsyjä viikonlopulta)

Meidän viikonlopun reissun tavoite oli oikeastaan vain se, että viettäisimme aikaa yhdessä, lepäisimme ja söisimme hyvin. Koska kaupunki oli sen verran mielenkiintoinen vietimme yllättävän paljon aikaa myös kierrellen nähtävyyksiä. Kävimme perinteisessä kylpylässä, katsoimme auringonlaskua kaupungin vieressä olevalta kukkulalta ja söimme sekä rennosti pizzaa oluttuopiin ääressä että elegantisti fine diningia. Tutustuimme paikalliseen baarikulttuuriin joka itseasiassa on melko mielenkiintoinen, sillä Budapestissä on kasvanut erikoinen ilmiö jossa ravintoloita on rakennettu vanhoihin raunioihin. Nämä baarit ovat todella tunnelmallisia ja erikoisia. Näiden lisäksi kävimme mm. myös eksymässä yhden vanhan linnan alla sijaitsevassa labyrintissa. Hui. 

Meidän päivät kuluivat (liian nopeasti) ja kävelimme paljon paikasta toiseen. Joskus näinkin yksinkertaista asiaa tulee ikävä keskellä arkirallia lasten kanssa. Nauroimme sille miten kivaa on vain se, että voi kävellä kadulla rauhassa paikasta toiseen ja jutella kaikesta maan ja taivaan välillä. Kun olemme reissun päällä huomaan aina miten samanlaisia olemme. Oli ihanaa pysähtyä näin keskellä kiireistä syksyä ja ottaa aikaa parisuhteelle, vain meille. Se teki todella hyvää.  

Kerron vielä myöhemmin lisää reissumme kohokodista mutta nyt on alka lähteä uuteen työviikkoon energisenä ja iloisena todella onnistuneen viikonlopun jälkeen.

-Såfin

1 kommentti:

  1. Oi, näitä kuvia katsellessa matkakuume senkuin pahenee :D Jään innolla siis odottamaan reissusta lisää!

    VastaaPoista