2018/11/08

Turvaton omassa kodissa - onko hälytysjärjestelmästä apua?

Olemme pohtineet hälytysjärjestelmän hankkimista meidän kotiin jo vuoden verran. Syitä tähän on monia. Yksi suurimmista syistä on se, että olemme paljon poissa kotoa etenkin kesäisin kun olemme mökillä tai veneilemässä. Lisäksi olemme tietenkin joskus reissuissa ja arkiillat vietämme nykyään jäähallilla tai muiden harrastusten parissa. Sillä aikaa haluamme tietää jos kodissamme tapahtuu jotain "ei toivottua". Toinen asia joka on pyörinyt mielessä on tietenkin sosialinen media ja sen tuomat uhat. Some:ssa tulee aina välillä kerrottua meidän henkilökohtaisista menoista ja näin ollen kuka tahansa pystyisi veikkaamaan milloin meidän talo seisoo tyhjillään. Kolmas suuri syy hälytysjärjestelmän harkitsemiseen on se, että lasten isovanhempien kotiin murtauduttiin pari vuotta sitten. Sen jälkeen olen pohtinut oman kodin turvallisuutta paljon enemmän kuin ennen. Minun ja isi-ihmisen vanhemmat asennuttivat turvajärjestelmät koteihinsa tänä kesänä. Silloin vakuutuin järjestelmien helppokäyttöisyydestä. 

Lopulta kun useat meidän naapurit asennuttivat hälytysjärjestelmät, me päädyimme tekemään samoin. Toissapäivänä meidän luonna kävivät asennusmiehet jotka samalla myös kouluttivat meidän järjestelmän käyttöön. Tällaisessa hälytysjärjestelmässä on monia hyviä juttuja. Nyt meidän jokaisessa ovessa on sensorit ja kodissamme on myös liikennetunnistinkamerat jotka ovat aktiivisia silloin kun me niin toivomme. Me voimme seurata kotiamme ja ohjata järjestelmää etänä kännykkä-applikaatiolla. Lisäksi järjestelmässä on paniikkinappi ja paljon muita erikoistoimintoja. Kun kerran lähdimme tähän, emme tyytyneet peruspakettiin vaan asennutimme myös palohälytysjärjestelmät ja vesivahinkosensorit. Yksi kriteereistämme oli se, että hälytysten poiskytkeminen olisi pienelle lapselle helppoa. Tulevaisuudessa meidän lapset tulevat kotiin yksin koulusta ja heidän kuuluu pystyä ohjata järjestelmää itse. 

Järjestelmä ei toki estä kutsumatonta vierasta tulemasta meille sisälle, mutta muutaman minuutin sisään paikalla on sekä vartijat että poliisi. Sama pätee palohälytykseen sillä hälytys menee suoraan palokunnalle. Nyt kun kaikki sensorit ja kamerat ovat paikoillaan minulla on paljon turvallisempi olo.  Uskon, että hälytysjärjestelmän hankkiminen oli hyvä päätös siitäkin huolimatta, että tämä huvi maksaa hieman yli 40€/kk.

Turvallista torstaita kaikille!

-Såfin

PS. tämä ei ole maksettu mainos.

2 kommenttia:

  1. Meillekin asennettiin hälytysjärjestelmä juuri viikko sitten :)

    VastaaPoista
  2. Me hankittiin hälytysjärjestelmä toissa kesänä. Asuntomesuilla oli hyvä tarjous. Asiaan vaikutti myös se, että kollegallani oli käynyt varkaita yöllä. Viisihenkinen perhe oli nukkunut heräämättä, kun puhelimia, tabletti ja lompakko varastettiin! Myös meillä on palo- ja vuotovahteja.

    VastaaPoista