2018/11/27

Meidän uusi vanha 50-luvun sohva

Kesällä muutomme jälkeen saimme yllättäen minun isoäidiltä aivan ihanan lahjan. Vierailtuaan meidän uudessa talossa hän näki meidän sisustuksen ja antoi meille lahjaksi siihen sopivan vanhan todella kauniin 50-luvun sohvan joka ei enää isuinkorkeudeltaan ollut hänelle itselleen sopiva. Tämä sohva on ollut isoäitini luona jo kauan. Hauska sattuma on se, että myös isoisoisäni on joskus aikoinaan ollut töissä tässä tehtaassa jossa näitä sohvia tehtiin. Sohvalla on siis tarinaa ja sillä on erityinen merkitys minulle. Kangas oli alkujaan samettinen ja sammaleen vihreä. Koska olemme aina tykänneet tämän sohvan ulkomuodosta todella paljon päätimme, että haluamme panostaa tähän projektiin ja verhoilla sohva meidän sisustukseen sopivaksi. Lisäksi sohva kaipasi myös entisöintiä sen muodon palauttamiseksi ja tiesimme, että joutuisimme teettämään siihen mm. uudet istuintyynyt. Visio oli, että sijoittaisimme uusvanhan sohvan keskelle meidän olohuonetta..


Kesän lopulla löysin entisöijän joka otti sohvan työn alle. Tämä oli ensimmäinen entisöintityö jonka olemme teettäneet ja täytyy myöntää, että se jännitti aika paljon. Se, miten sohva muutoksen jälkeen sopisi meidän kotiin entä säilyisikö sen muoto ja henki ennallaan?! Kankaan valitseminen tuntui siksi tosi isolta ja tärkeältä asialta ja kävimme läpi satoja vaihtoehtoja. Tiesimme, että kankaan pitäisi olla hillityn värinen mutta samalla siinä pitäisi olla jotain hauskaa. Niinpä syntyi idea kankaan erityisestä tekstuurista. Valitsemamme kangas on melko karhea ja sen pinta on ikään kuin täynnä pieniä palloja.  Kangasvalinta meni nappiin. Se on sävyltään täydellinen ja sohvan kaunis muoto tulee myös esille hienosti tässä uudessa verhoilussa.

Kun näin sohvan sen uudessa kankaassa huokaisin helpotuksesta ja siitä seurasi innostus. Meidän mielestä tämä sohva istuu meidän kotiin täydellisesti. Se on hillitty ja hauska mutta samalla erikoinen. Kauniin muotonsa takia sitä on kiva katsoa joka suunnasta, myös takaapäin. Suurien ikkunoiden takia tämä oli myös tärkeä juttu. Olemme todella iloisia tästä sohvasta ja se sopii todella hienosti meidän uuteen taloon.

Mitä mieltä olet, oliko onnistunut projekti? 

-Såfin

1 kommentti:

  1. Hei! Tosi hieno projekti ja kaunis muotoilu tulee hienosti esiin! Meillä on näemmä sama sohva ja mietitään uudelleenverhoilua. Mistä löysit tuon kyseisen kankaan?

    VastaaPoista