2018/11/06

Viaporin Kekri

Meillä oli alunperin lauantaina tarkoitus järjestää Halloween-juhlat kotonamme mutta suunnitelmat vaihtuivatkin lennosta. Päätimme suunnata ensimmäistä kertaa Viaporin Kekri-juhlaan. Tämän tapahtuman keskiössä on Suomen historian pimeämpi puoli ja koko Suomenlinna oli täynnä jännittäviä esityksiä, performansseja ja tapahtumapisteitä. Näytin meidän pikkupojille tapahtuman kotisivut ja saimme kuulla, että he haluavat lähteä juhliin heti ja että he pukeutuisivat Dracula-pukuihin. Heh. Lupasimme, että pysähtyisimme ostamaan heille kasvomaalia jotta saisimme viimeisteltyä heidän naamiaisasut. Kun kaikki hankinnat olivat tehty suuntasimme kauppatorille ja lyöttäydyimme lauttajonoon. Tanssiessaan viittojensa kanssa meidän Draculapukuiset-pikkupojat herättivät hilpeyttä kanssajonottajissa..

Kun pääsimme perille suuntasimme ensimmäisenä niihin tapahtumapisteisiin jotka olivat tarkoitettu lapsille. Pajusalissa lapset saivat mm. leikkiä varjoteatteria, saivat kasvomaalauksia ja tekivät halloween-teemaisia taideteoksia. Seuraavaksi päätimme suunnata lasten haamudiscoon, mutta nälkä yllätti meidät matkalla. Vieressä olikin sopivasti Bastion-niminen ravintola joka oli muunnettu kauhutaloksi. Sen pihalle oli laitettu esille hautakiviä ja koko ravintola oli sisältäpäin koristeltu luurangoilla, hämähäkinseiteillä, pelottavilla tauluilla ja muilla hirvityksillä. Pöytien välissä kierteli noita säikäyttämässä ruokaseurueita. Väkeä oli paljon ja saimme odottaa ruokaa jonkun aikaa, mutta hyvä puoli siinä oli se, että kun ruoka lopulta tuli pojat söivät reippaasti suuret annoksensa. Pyörähdimme vielä riehumassa discossa ja päätimme pitkän päivän katsomalla Kekripukin polttoseremonian. Aika huikea päivä.

Kekrijuhlat olivat todella mielenkiintoiset ja koko saaressa oli jännittävä tunnelma. Minua on aina kiehtonut yliluonnolliset asiat ja siksi koko tapahtuma oli mielenkiintoinen. Aikuisille olisi ollut pakohuoneita, murhamysteereitä ja pelottavia teatteriesityksiä tarjolla. Niissä oli kuitenkin asetettu ikärajat melkoisen korkealle, joten pienten lasten kanssa oli parempi pysytellä kaukana niistä. Itse innostuin kuitenkin menemään Tarot-kortin lukijan luona käymään juuri ennen kuin suuntasimme kotiin. Sain sieltä paljon ajateltavaa. Kenties kerron siitä sitten myöhemmin ihan omassa postauksessa. 

Oletko sinä joskus käynyt kekrijuhlissa?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hauskalta! Täällä ei oikein kekrijuhlia ole, mutta meidän omissa Halloween-juhlissa oli aikalailla samoja juttuja :D

    VastaaPoista