2018/11/15

Tulevaisuuden haaveet

Monessa mielessä meidän elämä tuntuu nyt olevan aika stabiilissa vaiheessa. Tarkoitan tällä sitä, että meidän elämässä ei ole näkökentässä yhtään suurempaa muutosta. Tilanne on kenties hieman outo. Aiemmin olemme aina tienneet, että kulman takana odottaa uusi opiskelupaikka, häät, lapsi, taloprojekti tai kenties uusi työpaikka. Elämä on ollut yhtä suurta muutosta viimeiset 10 vuotta. Nyt kaikki on stabiilia, kiireistä arkea joka junnaa samoissa uurteissa viikosta toiseen. Havahduin ajatteleemaan tätä toissa viikolla ja päätin, että jokin pitää muuttua. Meillä pitää olla tulevaisuuden haaveita ja suunnitelmia. Tästä päivästä eläkkeeseen ei saa olla vain yksi harmaa massa arkea, juostuja viikonloppuja ja yksi väsynyt perhe joka raahautuu satunnaiselle lomamatkalle luomaan muistoja perheen valokuva-albumiin. Tämä kuulostaa ehkä vähän liiotellulta, mutta näin se on..


Päätin, että on aika miettiä uusia tuulia ja kirjata tulevaisuuden haaveet paperille. Minun on aika olla itsekäs ja miettiä mitä oikeasti haluan ja sama pätee meidän isi-ihmiseen, lapsiin ja meidän perheeseen. Oli aika miettiä mitä toivomme tulevaisuudelta. Päätin listata tähän niitä juttuja mihin itse olen päätynyt pohdinnan jälkeen. Ne asiat josta itse haaveilen. 

Lisäopinnot. Olen jonkunmoisen pohdinnan jälkeen päättänyt, että aion hakeutua palvelumuotoilun kurssille opiskelemaan sitä minkä parissa nyt työskentelen, mutta uudesta näkökulmasta. Jos innostun siitä niin aion syventää opintojani saman teeman ympärillä.

Hyvinvointi - kehonhuolto ja rauhoittuminen osaksi elämää. Olen päättänyt, että tästä lähtien hyvinvointi pitää olla hyvin korkealla prioriteeteissäni. Tällä tarkoitan, etten enää voi laiminlyödä kehonhuoltoa ja venyttelyä tai henkistä rauhottumista. Aion hakea erilaisia keinoja löytää hieman rauhallisemman itseni. Olen kuullunut neurosonic rentoutuksesta ja aloitan siitä. Jos se ei ole minun juttu, löydän varmasti jotain muuta. 

Lisää lomaa. Olen miettinyt tätä pitkään ja todennut että haaveilen pidemmistä lomista. Meidän perheen nykyiset lomat täyttyvät harrastusyrityksen pyörittämisestä, eikä blogikaan oikeastaan juuri koskaan aidosti ole täysin lomalla. Ehkä tämä haave liittyy rauhoittumiseen ja ylisuorittamiseen tai siihen, että arki rullaa ohi liian nopeasti. En vielä tiedä mitä tämä käytännössä tulee olemaan mahdollista, mutta juuri nyt mietin erilaisia vaihtoehtoja.

Lähemmäksi luontoa - erämökki. Viime vuosina olen alkanut kaipaamaan lähemmäksi luontoa. Rakastan metsää, vesistöjä ja vuoria. Luulen, että tämä tulee liittymään vahvasti joko lomasuunnitelmiimme tai kenties jopa uusiin harrastuksiin tulevaisuudessa. Ehkä jopa hankimme pienenpienen osakkeen erämökistä jostain tai alamme harrastamaan telttailua.

Matkailu - haluan näyttää lapsille maailmaa. Tämä on yksi suurimmista haaveista tällä hetkellä. Haluan viedä lapset maailman jokaiseen kolkkaan jotta he oppisivat ja näkisivät maailmaa, oppisi suvaitsevaisuutta ja saisi perspektiiviä elämään. Olisi kiva listata maita jossa haaveilen vierailevani.

Kirsikkapuu. Haaveilen omasta pienestä puutarhasta. Toivon, että meidän tulevasta pienestä pihasta tulee hieno ja että jonain päivän saan katsoa kirsikkapuun kukkia meidän olohuoneen ikkunasta. Haaveilen myös yrtti-istutuksista ja marjapensaista.

Autosta luopuminen. Viisi vuotta sitten en uskonut että koskaan sanoisin näin, mutta toivon ja haaveilen siitä, että voisimme luopua perheen toisesta autosta. Tuntuu jotenkin haaskaukselta, että meidän perheellä on kaksi autoa kun liikkumiselle on niin monia muita vaihtoehtoja.

Asuminen ulkomailla. En tiedä uskaltaisinko edes haaveilla tällaisesta. Jokatapauksessa luulen, että tämä on kaukana tulevaisuudessa. Silti ajatus houkuttelee. Olisi kiva tehdä jotain näin radikaalia. Ei ehkä nyt mutta sitten kun lapset ovat isompia. Ehkä jonain päivänä herään aamuuni, katson ikkunasta ulos ja näen keskieuroopassa olevan kauniin puutarhan keskellä viljelyksiä ja kaukana taustalla näkyy iso vuori. 

Uskon, että haavelistani tulee kehittymään ja täsmentymään lähikuukausina. Mutta tuntui erittäin kivalta miettiä uusia juttuja ja uutta suuntaa elämälle.

Mistä sinä haaveilet?

-Såfin 

2 kommenttia:

 1. Hyvin samanlaisia haaveita on myös minulla, mikä ei kyllä yllätä ��

  Toisaalta haaveilen ulkomaanmatkoista ja samalla haaveilen omasta asuntoautosta jonka kanssa voisimme kiertää Suomea ja miksei eurooppaa ja nähdä ympäristöä hieman maanläheisemmin.

  Ulkomailla asuminen on aina houkuttanut mutta luulen sen olevan enemmän eläkepäivien suunnittelua varten meidän kohdalla. Luovuimme keväällä toisesta autosta ja korvasimme sen sähköpyörällä ja pyöräkärryllä, olen jopa suunnittelut bussikortin hankkimista.. hahhah �� Meillä ei tosiaan ole sillälailla toimiva joukkoliikenne kuin sielä teillä päin ��

  Olen myös haaveillut kodinhoitohuoneen pintaremontista ja se onkin nyt juuri työn alla!

  P.s. Istutimme viime kesänä kirsikkapuun meidän pihaan ❤

  VastaaPoista
 2. Mukavia haaveita♥ Mä haaveilen paremmasta hyvinvoinnista, unelmien ammatista ja koko perheen yhteisistä lomista. Toivoisin myös voimien riittävän viimein keskeneräisten juttujen loppuun viemiseen ja ikuisen mökkiprojektin päättymistä. Toisaalta ollaan liian hyviä aloittamaan uusia projekteja ennen vanhojenkaan valmistumista eli opittavaa riittää siinäkin :D

  VastaaPoista