2018/11/21

Pihahommia marraskuussa

Kun rakensimme taloa alkuvuodesta päätimme, että pihahommat saisivat suosiolla jäädä ensi kevääseen. Silloin ajattelimme, että ehkä pystyttäisimme tänä vuonna jonkun aidan mutta istutukset ja muut hommat saisivat jäädä ensi vuodelle Rakennusvalvonta edellytti, että meillä olisi pihasuunnitelma ennen töiden aloittamista. Teetimme aiemmin kesällä kunnollisen suunnitelman johon kaikki olivat tosi tyytyväisiä. Etupiha katetaan pääosin pihakivillä sillä ajamme siitä autoilla autokatokseen. Talon edustalle rakennamme vielä syvän istutusaltaan/muurin kivestä. Takapiha puolestaan on vehreämpi ja täynnä istutuksia, kirsikkapuita ja marjapensaita. Hetken aikaa ideaa pyöriteltyämme, päätimme vielä näin viime tingassa pyytää tarjous eräältä maanrakentajalta, josko sittenkin saisimme maan ja pihakivetyksen tehtyä vielä tänä vuonna. Olisi nimittäin kivaa luoda lunta laitetulla pihalla sen sijaan, että loska sekottuisi sorapohjaan. Lopulta hyväksyimme tarjouksen ja kaivuuhommat alkoivat toissapäivänä. Nyt kulkaas jännitetään ja pidetään sormia ristissä, ettei lunta tulisi ja että maa ei jäätyisi vielä tällä viikolla..

Maanantaina meidän pihalle ilmestyi yksi minitraktori ja yksi kaivuri. Samaan aikaan katumme oli hetkellisesti suljettuna kun meidän pihaan toimitettiin tonneittain pihakiviä. Jännitys tiivistyi kun saimme nähdä viikon sääennusteet. Yöt ovat jo reilusti pakkasella. Jaiks. Yksi hyvä puoli tässä on kun teemme pihaa näin myöhään: saimme pihakivet ja muut materiaalit todella edullisesti. Ei taida olla kovin suurta kysyntää tällaisille tuotteille marraskuun lopulla. Heh.. Maanrakentaja lupasi että homma olisi pulkassa viikossa. Sitä me todellakin toivomme, sillä tulevana viikonloppuna olemme kutsuneet muutamia kavereita viettämään meidän tupareita ja olisi kiva, ettei koko sisäänkäynti olisi ihan soran ja pihakivikasojen peitossa silloin.

Vaikka nyt teemmekin maanrakennusta ja pohjatöitä niin istutukset jäävät luonnollisesti ensi kevääseen. Marraskuussa yhtäkään kasvia ei kannata laittaa enää maahan. On kuitenkin kiva, että saamme autotallien edustan nyt kuntoon ja pihan tasoitettua sen lopulliseen korkeuteen.

Pidetään nyt peukkuja meidän pihaprojektille ja sille, ettei lunta tulisi ihan vielä!

-Såfin

1 kommentti:

  1. Täällä pidetään peukut pystyssä, että vahvasta kuuran muodostuksesta huolimatta saatte homman valmiiksi♥ Me tehtiin aikanaan salaojia tammikuussa :D Kevättä ajatellen on varmaan vaan fiksua saada tällaisia projekteja alta pois :)

    VastaaPoista