2019/01/09

Keltainen sohva ja betoniseinä

Kun muutimme meidän uuteen taloon huomasimme miten kipeästi tarvitsimme lisää huonekaluja ja etenkin istumapaikkoja. Vanhat huonekalut olivat osaksi tullut tiensä päähän ja toisaalta meillä oli muutama lisäneliö täytettävänä. Etsinnässä oli nojatuoleja, sohvia ja mm. tuoli ja pöytä meidän työhuoneeseen. Kaikkea emme ole voineet hankkia yhtäaikaa, mutta pikkuhiljaa olemme löytäneet juuri täydelliset huonekalut meille. Olemme päättäneet, että jokainen hankkimamme huonekalu pitää olla erityinen ja juuri täydellinen meille. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että joudumme säästämään ja harkitsemaan hankintoja tarkkaan. Olohuoneeseemme entisöimme vanhan 50-luvun sohvan joka on aivan ihana. Olohuoneen kyljessä meillä on alla olevissa kuvissa näkyvä saunan eteistila, vilvotteluhuone, jonka voi sulkea omaksi tilaksi liukuovella. Tähän huoneeseen olemme pikkuhiljaa löytäneet huonekaluja ja keskelle huonetta asetimme 50-luvun sohvapöydän jolla on erityinen merkitys minulle. Viimeisin hankitamme on aivan iki-ihana Adea-merkkinen sohva joka on Suomalaista designia.

Vaikka tämä keltainen sohva näyttää hyvin ryhdikkäältä, siinä on tosi mukava istua. Se on juuri täydellinen paikka vilvoitella saunan jälkeen ja aika usein meidän esikoinen istuu tässä tekemässä läksyjä. Etsimme sohvaa pitkään ja kiersimme valehtelematta varmaan 20 kauppaa Sohva löytyi lopulta Vepsäläiseltä ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Alunperin emme suunnitelleet ostavamme keltaista sohvaa, mutta kun näimme sohvan kaupassa tiesimme, että se oli juuri oikea väri meille. Harmaa solmukoristetyyny sohvalla on itsetehty ja toinen mustavalkoinen tyyny on löydös Ikeasta. Minusta tämä kokonaisuus, keltainen sohva ja kontrastina vanha sohvapöytä sopii erinomaisesti karheaksi jätetyn betoniseinän eteen.

Päädyimme rakennusvaiheessa, että jätämme tämän huoneen seinän päällystämättä ja raakabetonipinta on yksinkertaisesti vain harjattu ja suojattu kevyellä suojaspraylla jotta seinä ei pölyäisi. Seinälle teimme taulukollaasin osittain vanhoista ja osittain uusista tauluista. (*osa tauluista saatu). Seuraavaksi tähän huoneeseen on etsinnässä matto ja sivupöytä/lipasto. Lisäksi haaveilen, että jossain vaiheessa saisin tilattua eräältä tuttavalta hienon seinävaatteen tähän huoneeseen.

Uskallan tässä vaiheessa väittää, että meidän koti ei koskaan tule valmiiksi - mutta sehän on osa koko hauskuutta!

-Såfin

3 kommenttia:

  1. Ihana sohva! ja seinä! :) minä olen vähän ajattelut, että meille saattaisi tulla joku rouhea betonilattia kettiöön.

    VastaaPoista
  2. Onpa kaunis kokonaisuus♥ Itseäni harmittaa, että ostimme osan kalusteista liian kiireessä muka hyvien alennusmyyntien vuoksi. Nyt kotimaiset keittiön tuolien jalat ovat jo halkeilleet ja sohvan kanssa menee hermot. Olisi pitänyt vähän malttaa etsiä vielä ja tarvittaessa säästää lisää sillä kalliimmaksihan tämä näin tulee!

    VastaaPoista
  3. Ihana pirtsakka ja hyvännäköinen sohva!

    VastaaPoista