2019/03/18

Työhuoneemme hamppumatto & Sukhi matot

Uuden talomme sisustamisen viimeinen ja ehkä vaikein hetki on juuri nyt käsillä. Huoneissa pitää olla pehmeitä kankaita ja tekstiilejä jottei kotonamme olisi liian kolkkoa ja myös siksi, ettei meillä kaikuisi turhan paljon. Ehkä ymmärsit, mistä on kyse?! Kyllä, meillä on käynnissä mattojen valinta. Minä pidän mattoja erityisen tärkeitä sillä kävelen itse kotona aina paljain jaloin. Minulle on tärkeää, että lattiapinnat ovat luonnollisista materiaaleista ja mattojen sekä lattioiden jalkatuntuma on minulle siksi merkityksellinen. Lähdimme ensisijassa etsimään mattoa meidän työhuoneeseen, jossa ei ollut edes väliaikaista mattoa. Sukhimatot-verkkosivusto on täynnä ihania vaihtoehtoja ja pohdimme eriväristen mattojen välillä. Meihin vetosi etenkin kauniit ja värikkäät matot kuten mm. huopapallomatot ja vanhat ihanat vintage-matot. Ihanasta valikoimasta oli vaikea valita se yksi lempimatto mutta löysimme lopulta meidän kotiin täydellisesti istuvan yksilön, vegaanisen hamppumaton, joka sekä väriltään että tyyliltään oli juuri sopiva meidän työhuoneeseen.

Sukhimatot
Sukhimatot
Sukhimatot
Sukhimatot
Sukhimatot
Sukhimatot
Sukhimatot
Sukhimatot
Sukhimatot
Meidän valitsema Irmak-hamppumatto on 100%:sti tehty luonnollisesta hampusta joka tekee siitä erityisen uniikin. Taustakangas on 100% puuvillaa. Matto on tehty Turkissa ja se on materiaalinsa puolesta kovaa kulutusta kestävä - siis loistava meidän perheeseen. Hihii.. Hamppu on tuntumalta puuvillaa lämpimämpi ja hylkii kosteaa tehokkaasti. Monessa mielessä hamppu muistuttaa pellavaa jota puolestaan suosin meidän lakanoissa ja käsipyyhkeissä. Minä pidän meidän uuden hamppumaton karheasta ulkonäöstä - siitä todellakin näkee, että se on uniikki ja käsintehty. Se sopii täydellisesti meidän työhuoneen tunnelmaan ja väri toistaa hienosti samassa huoneessa olevaa vierasvuodesohvan väriä. Koko huone on nyt löytänyt harmonian kun viimeinen palanen lokasahti kohdalleen tämän maton myötä. Pidän siitä, että työhuoneessamme on rauhallinen tunnelma, se on kiva kontrasti meidän kiireisille työpäiville.

Tunnetko sinä jo Sukhimatot? Sukhilla on paljon kauniita mattoja mutta se mikä tekee niistä erityisen hienot on se, että yrityksen arvomaailma on aivan huikea ja nämä arvot tulevat esille jokaisessa matossa. Kaikki matot ovat valmistettu parhaista ja myrkyttömistä raaka-aineista. Pahimmassa tapauksessa mattojen pääraaka-aine voisi esimerkiksi aidon, puhtaan villan sijaan olla jopa teollinen tekstiilijäte. Kuvitelkaa?! Matto on jatkuvasti esillä ja on tärkeää, että materiaali on sellainen jolle myös pienet lapset voivat altistua. Erityisen tärkeänä pidän itse sitä, että Sukhilla kaikki matot ovat käsintehtyjä ja näin he vaalivat kädentaitojen ylläpitämistä nopeasti teollistuvalla alalla. Suhkilla he asioivat aina suoraan matontekijöiden kanssa, eikä mattoja säilötä turhaan varastoissa tai myymisessä käytetä turhia välikäsiä. Mattojen tekeminenkin alkaa vasta tilauksesta. Tällä tavalla varmistetaan, että matontekijöille maksetaan reilusti arvokkaasta käsityöstä. Sukhilla myös jokainen matontekijä on tärkeässä roolissa ja tekijän kädenjälki saa näkyä. Jokainen matto on uniikki ja itsessään jo melkeinpä taideteos. 

Lopuksi haluan vielä sanoa, että olen ylpeä siitä, että mattomme on hankittu yrityksestä jonka arvot vastaavat meidän omia arvoja. Ei enää tänä päivänä ole itsestäänselvyys, että kodin tekstiilit ovat tuotettu näin vastuullisesti ja alkuperämaita kunnioittaen.

Mitäs mieltä olet meidän uudesta hamppumatosta?

-Såfin

*Kaupallinen yhteistyö: Sukhimatot 

2 kommenttia:

  1. Tosi hieno! t.Minna

    VastaaPoista
  2. Se näyttää todella kauniilta teillä! <3 Kiitos todella kivasta kirjoituksesta ja upeista kuvista.

    VastaaPoista