2019/03/21

Taaperotiistai - vinkit lapsiperheen arkeen

Keskipäivällä ostoskeskuksessa käy hulina. Rattaat ja vaunut ovat kerääntyneet Jumbo:n keskiaukeamaan katselemaan tuote-esittelyjä ja nauttimaan lasten kanssa erilaisista tehtäväpisteistä. Vanhemmat juttelevat iloisesti keskenään ja taaperot vaappuvat seikkailuhaluisesti ympäriinsä pitäen äitinsä ja isänsä kiireisenä. Taaperotiistai-kiertue on käynnissä jo viidettä kertaa ja tänä tiistaina Jumboon on kerääntynyt vaunukansaa sankoin joukoin. Pian on alkamassa Jamkids:in musiikkituokio pienille lapsille ja taaperot valitsevat itselleen soitinta isosta laatikosta. Jamkids ovat asiantuntijoita juuri tällä osa-alueella sillä he järjestävät musiikkitunteja 0-6-vuotiaille. Kohderyhmä on siis mitä mainioin. Toisella puolella aukeamaa kuulen kun äidit juttelevat vitamiinien antamisesta lapsilleen. He ovat yllättyneitä miten hyvältä Minisun:in uudet pehmeät ja pureskeltavat Pehmonalle Junior Monivitamiinit maistuvat. "Ihan kuin karkkia"-kuulen heidän sanovan. Päätän, että meidänkin on pakko koittaa niitä D-vitamiineja. Pian musiikki alkaa soimaan ja minä lähden kiertämään ja etsimään parhaita uutuusvinkkejä meidän perheelle..


Tällaisia juttuja minä poimin Taaperotiistaista: 

Ruokavinkkeja kiireisille ja liikkuville lapsiperheille:

Meidän mielestä helppous ja puhtaat ruoka-aineet ovat kaikista tärkeimmät ruokia suunnitellessa. Mieluiten sitä tekisi itse kaikki ruuat, mutta aina se ei onnistu. Etenkin silloin kun olemme liikkeellä suosimme käteviä sokerittomia ja kotimaisia tuoteitta. Tähän löysin muutaman hyvän vinkin: 

Valio Onni lasten puurot. Nämä puurot ovat todella kätevät ja niitä on helppo pakata mukaan laukkuun iltapalaksi. Ne toimivat ihan sellaisenaan ilman lämmitystä, ainakin meidän mielestä. Puuroihin ei ole lisätty sokeria ja osa niistä on tehty tuoreeseen suomalaiseen maitoon. Kannattaa kokeilla!

Novelle Lasten vesi. Nämä hiilihapottomat juomat ovat sokerittomia, kevyesti maustettuja ja niissä on tosi kätevä ja uudelleensuljettava korkki - toimii! Minä sain tuliasiksi viedä kotiin pojille tällaiset juomat Taaperotiistaista ja veikkaan että ne lähtee janojuomaksi mukaan kun lähdemme ajamaan kohti pohjoista laskettelureissuun.

Ruokaboksi:n Muksuboksi. Lapsiraadin kehittämä lista lempiruuista on nyt päätynyt kätevään Ruokaboksiin jonka voi tilata kotiin toimittettuna. Vau. Enää ei tarvitse miettiä mitä laittaa illalliseksi, tai miettiä että tilaama ruokatoimitus sisältää lapsille liian hienoja ruokia. Huomioitavaa on myös se että Ruokaboksi tulee kotiin vain niinä viikkoina kun itse haluaa, eli liikkuvalle ja kiireiselle lapsiperheille juuri täydellinen. 

Touhula päiväkodit. Tämä on Suomen suurin yksityinen päiväkotiketju joka toimii todella kivojen toimintaperiaatteiden nojalla. Touhula päiväkodit rytmittävät päivänsä aina oman teeman mukaisesti ja lupaavat liikkua ainakin kaksi tuntia päivässä. Päiväkoti voi teemansa mukaisesti esimerkiki olla keskittynyt liikuntaan, tieteeseen tai taiteeseen. Harrastaminen ja päiväkoti - kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Kuinka kätevää?

Tällaisia vinkkejä tällä kertaa!

-Såfin

PS. Seuraa Taaperotiistai:n-facebooksivua ja saat tietoa käynnissä olevista kiertueista - seuraava pysähdys saattaa olla sinun ostoskeskuksessa!

/Kaupallinen yhteistyö KidsFactory/

4 kommenttia:

 1. Tällaiset tapahtumat ovat kivoja! :)

  Mukavaa, kun on pienille lapsille (ja äideille) puuhaa ja ohjelmaa.
  Ja näkee myös muita samassa elämäntilanteessa olevia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä :D Kivaa, että vaunukansaa oli paikalla näinkin paljon!

   Poista
 2. Me hankitaan usein noita valmispuuroja mökille, koska ennemmin ollaan ulkona kuin sisällä puuron keitossa. Helpottaa tiskiurakkaakin ja on valmista juuri sillä sekunnilla, kun nälkä yllättää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, valmispuurot ovat minunkin mielestä todella kätevät juuri erilaisille retkille ja tilanteisiin jolloin ei huvita ollenkaan seistä keittiössä :D

   Poista