2019/09/20

Kuinka usein..

Näin Minnean Muruja-blogissa kivan haasteen jossa pohditaan kuinka usein tekee mitäkin. Lukiessani tekstiä päätin, että minunkin pitää tehdä tällainen listaus. On hauskaa verrata omia tapojaan muiden kanssa. Nämä ovat asioita joita tekee sen enempää miettimättä eivätkä ne yksinään ylitä uutiskynnystä tai pääse keskustelunaiheeksi esimerkiksi työpaikan lounastauolla. Näin koottuna oli kuitenkin mielenkiintosta huomata miten paljon asioita jokaisella on hoidettavana kokoajan. Ei tekemiset lopu ihan hetkessä..


Kuinka usein?

Vaidat Lakanat. Meillä vaihdetaan lakanat n. joka toinen viikko. Meillä ei tähän ole mitään selkeää systeemiä tai tiettyä lakananvaihtopäivää mutta yleensä minä olen se joka yleensä vaihtaa meidän perheen lakanat.

Vaihdetaan pyyhkeet? Kerran viikossa tai n. 7 käyttökerran jälkeen. Itselläni on jatkuvasti monta pyyhettä käytössä. Kotona, työpaikan kuntosalilla, joogassa, mökillä jne. Jollain oudolla tekniikalla pyrin kuitenkin melko usein vaihtamaan pyyhettä sillä minä rakastan puhtaan pyyhkeen tuoksua. 

Peset hiukset. Hävettää myöntää, mutta minä pesen hiukset joka päivä. Tämä liittyy siihen, että minulla on melko lyhyt tukka ja sen laittaminen on mahdotonta ilman, että kastelen koko pään. Samalla pesen tukan. 

Soitat isälle/äidille. Minä puhun äitini kanssa ehkä kerran viikossa, mutta viestittelemme päivittäin meidän perheen whatsappissa johon kuuluu isäni, äitini ja kaksi siskoani. Hauskaa on se, että olemme viime kuukausina alkaneet soittamaan myös videopuheluita. Se on kivaa etenkin lapsille. 

Näet vanhempiasi. Minä näen vanhempiani aina kerran viikossa. Yleensä meillä on sunnuntaisin illallinen johon koko suurperhe ml. minun siskoni tulevat. Se on todella kiva perinne ja pitää meidän perheen kasassa. Me asumme onneksi kaikki pääkaupunkiseudulla ja siksi tällaista perinnettä on mahdollista ylläpitää. 

Käyt leffassa. Minä käyn leffateatterissa 3-4 kertaa vuodessa. Silloin olemme yleensä katsomassa jotain lastenelokuvaa yhdessä koko perheen kanssa. Olen muutenkin vähän huono leffojen kanssa. Leffan pitää olla todella hyvä jotta jaksan katsoa sitä.

Föönaat hiukset. Joka aamu pesun jälkeen. Taas lyhyiden hiuksien takia.

Putsaat lattiakaivot. Tää oli helppo. En koskaan. Meidän perheen isi-ihminen hoitaa tällaiset jutut. Kuinka usein - hmm.. vaikea sanoa. 

Käyt metsässä. Minä rakastan luontoa. Liikun luonnossa ja ulkona vähintään kerran viikossa, joskus useammin. Rakastan metsäpolkuja, joenvarsikävelyitä ja lenkkeilyä ylipäätään. 

Käyt suihkussa. Joka päivä aamulla kun herään. Välillä useamminkin kun olen käynyt liikkumassa ja hikoilemassa.Sanot läheisille, että rakastat heitä. Lapsille sanon joka ilta. Ja varmistan aina jälkeenpäin kysymyksellä "että kai tiesit sen, että äiti rakastaa sinua?" Muille läheisille sanon sen aivan liian harvoin. Toivottavasti he tietävät sen kuitenkin. 

Sanot miehellesi rakastavansa häntä. Sanomme toisillemme satunnaisesti ehkä pari kertaa viikossa. Silloin kun se tuntuu luontevalta. 

Tarkistat kuivakaapin sisällön. Käyn kaapin sisältöä läpi järjestelmällisesti ehkä 1-2 kertaa vuodessa. Toki käytämme kuiva-aineita harva se päivä. 

Luuttuat lattiat. Tässä olemme huonoja. Eteinen, keittiö ja vessat ehkä kerran kuukaudessa mutta koko talo ehkä 2 kertaa vuodessa. Onneksi meillä on mahdollista käyttää kunnollista lattiapesuria silloin. 

Peset vessan. Pesemme vessat kerran viikossa tai useammin aina ennen kun saamme vieraita. Vaihdamme myös aina vessan käsipyyhkeet ennen kuin saamme vieraita. Se on sellainen tapa. 

Puhdistat liesituulettimen. Whaat? En koskaan. Kuuluu myös kategoriaan "miestenhommat" meidän kotitaloudessa. 

Syöt noutoruokaa. Hmm. Syön lounasta ulkona työpaikalla ravintolassa n. 4 kertaa viikossa. Emme kuitenkaan koskaan syö sellaista perinteistä pikaruokaa jos tässä tarkoitettiin sellaista. Kotiin tilaamme pikaruokaa kuten pizzaa/hampparia ehkä 1-2 kertaa kuussa.

Valehtelet. Äärimmäisen harvoin ja silloinkin siihen on jokin todella painava syy kuten se, että en loukkaisi toisen tunteita kertomalla mitä oikeasti olen mieltä hänen vaatteista tms. En pidä valehtelusta lainkaan. Parempi silloin on olla sanomatta mitään.

Riitelet suhteessa. Harvoin, ehkä kerran viikossa otamme yhteen jossain asiassa. Yleensä se liittyy silloin aikataulullisiin haasteisiin ja kiireeseen. Pari kertaa vuodessa meillä on jokin iso riita. Emme ole pitkävihaista tyyppiä, onneksi.

Sheivaat. Ehkä 2 kertaa viikossa, kesällä useammin.  

Vaihdat hammasharjan. Apua. Ehkä kerran kuussa. Tiedän että pitäisi vielä useammin, mutta tämä on sellainen jonka aina unohdan kaupassa.

Käyt kirjastossa. Jos tämä kysymys olisi tullut vuosi sitten olisin vastannut että joka toinen vuosi. Nyt olemme kuinkin käyneet useammin, aina kuukauden välein kun edelliset kirjat pitää palauttaa. Menemme aina kaikki yhdessä, se on ollut kiva ilta-ohjelma.  

Peset peitot ja tyynyt. Me pesemme peitot kerran vuodessa yleensä kesän kynnyksellä ja talvella viemme ne kerran paukkupakkaseen ulos. Eli 2 kertaa vuodessa "pesu". Tamppaamista ja tuulettamista pesujen välissä. 

Syöt herkkuja. Tällä hetkellä n. 1-2 kertaa viikossa ja tämä tapahtuu yleensä viikonloppuisin. Mutta yritän juuri nyt tietoisesti välttää herkuttelua. Joskus jollain illallisella tulee syötyä jälkkäri.

Soitat anopille. Meidän isi-ihmisen vanhemmat ovat läheisesti läsnä meidän perheen arjessa ja he viettävät myös paljon aikaa lasten kanssa. Viestittelen enemmän kuin soitan, mutta veikkaisin että 5 päivänä viikossa olemme yhteydessä. 

Leivot. Ehkä 4 kertaa vuodessa. Pitäisi leipoa useammin. 

Siivoat jääkaapin. Pintapuoleisesti tyhjennämme kyllä vanhoja ruokia melko säännöllisesti kerran viikossa ehkä. Pesemme jääkaapin liian harvoin, ehkä 2 kertaa vuodessa. 

Käyt puntarilla. En juuri koskaan ja silloinkin vain pakon edessä. Minulle parempi mittari on vaatteet ja oma olo. 

Komennat miestäsi. Hahaa. Luulisin että aika usein. 

Syöt irtokarkkeja. 4 kertaa vuodessa ehkä. Minulle tulee nykyään niin huono olo karkeista ja liika makeasta, että syön irtokarkkeja todella harvoin. Saatan kyllä ottaa muutaman karkin jos jossain on tarjolla. 

Vierailet isovanhempiesi luona. Minä näen isovanhempiani ehkä kerran kuukaudessa. Joskus tapaamme heidän luona ja joskus muissa juhlissa. Kummatkin isovanhemmat jaksavat vielä liikkua ja tulla mukaan juhlimaan synttäreitä ja muita juhlapäiviä. 

Peset pyykkiä. Meillä pestään ehkä 6 koneellista pyykkiä viikossa. Yleensä pyöritämme yhden koneellisen päivässä. Meillä melkein kaikki harrastaa jotain hikiliikuntaa ja tämä tuo tietenkin lisää pyykkiä. Tällä hetkellä meidän pyykkikone on huollossa ja isi-ihmisen äiti on kiltisti auttanut meitä pyykinpesussa. 

Imuroit kotisi. Imuroimme eteisen ja keittiön joka toinen päivä. Loput talosta ainakin kerran viikossa. Meillä on alakerrassa vaaleat lattiat ja siinä näkyy pöly heti. 

Perheessä kinataan vaatetuksesta. Todella harvoin. Ainut tilanne on ehkä se kun joudumme ylipuhumaan lapsia käyttämään pipoa lippiksen sijaan kun ulkona kylmenee tai se kun ulkokuorihousuja pitää alkaa käyttämään kesän jälkeen.Käyt hammaslääkärissä. Olen käynyt hammaslääkärissä viimeksi 3 vuotta sitten, mutta hammashygienistillä viimeksi ennen kesää. En pidä hammaslääkärissä käymisestä mutta yksi minun hyvistä ystävistäni on alkanut tekemään hammashygienistin hommia melko lähellä meidän kotia ja hänen luokse on jotenkin helpompi mennä.

Käyt kaupassa. Ehkä pari kertaa viikossa. 

Peset ikkunat. Kröhöm. Kerran vuodessa on tavoite. 

Vaihdat sukat. Joka päivä tottakai. Mutta kesällä tykkään kulkea ilman sukkia. 

Olet eri mieltä miehen kanssa. Aika harvoin. Joskus kun on kiire, minä priorisoin eri asioita kuin hän. Mutta sanoisin, että olemme melko monessa samalla linjalla. 

Ostat uusia vaatteita. Itselleni ostan jonkun vaatteen/vaatteita ehkä joka toinen kuukausi. Nykyään tilaan melkein kaikki netistä. Olen viime vuosina yrittänyt kohtuullistaa omia vaatehankintoja, ettei aina tarvitsisi ostaa uutta. Kaapista löytyy yllättävän paljon kivoja juttuja kunhan vaan viitsisi etsiä.

Siivoat. Tuntuu, että kokoajan. Keittiön ja eteisen siivoamme kokoajan ja sitten teemme ehkä yhden suuremman siivouksen viikossa.

Olet tehnyt raskaustestin. En mitenkään säännöllisesti ja viimeksi 6 vuotta sitten.

Tarkistat toimiiko palovaroitin. Meidän palovaroittimet testaavat itse itseään ja meillä on niitä tuplasetti. Emme siis tarkista toimivatko ne. 

Peset autosi. Syksynä ja keväänä ehkä useammin, joka kolmas viikko. Kesällä tarpeen mukaan.

Käyt läpi vaatekaapit ja muut kaapit. Yritän olla tässä jokseenkin järjestelmällinen. Käyn joka viikko läpi ainakin yhden kaapin/laatikon. Kun vuosi on vierähtänyt niin kaikki kaapit on käyty läpi ja on aika aloittaa uusi kierros. Heh.

Siivoat lääkekaapin. Kerran vuodessa. 

Puhdistat hiukset harjasta. Minulla on lyhyt tukka joten siihen ei juuri jää hiuksia. Yleensä puhdistan/huuhtaisen harjan ennen kun otan sen reissuun mukaan sillä en pidä ajatuksesta, että hiukset irtoaisivat laukkuun.

Nyt on sinun vuoro! Kuinka usein sinä..?

-Såfin

1 kommentti: