2019/09/04

Älykallis älypuhelin lapselle

Luultavasti kaikki tämän sukupolven lapset puhuvat jo älypuhelimien puolesta. Niin myös meidän lapset. Älypuhelimet ovat kuitenkin todella kalliita ja tuntuu pienen lapsen käsissä turhan arvokkaalta laitteelta. Meidän esikoisen ensimmäinen puhelin oli minun vanha iphone. Hän sai sen jo 6-vuotiaana "kotikäyttöpuhelimeksi" mutta nyt koulun alettua hän kantaa puhelinta mukanaan kodin ulkopuolelle esim. kouluun koska se tuo turvaa, niin hänelle kuin meille. Lisäksi puhelin toimii tietenkin myös viihdekeskuksena kotona meidän asettamien ruutuaikojen puitteissa. Ensimmäistä kertaa meille tuli vastaan tilanne, että meidän pitäisi hankkia uusi puhelin lapselle kun esikoisemme nykyisen puhelimen akku sanoi itsensä irti. Hän toivoi kovasti 8-vuotislahjaksi uutta puhelinta jota ei tarvitsisi pitää kiinni laturissa kokoajan. Kohtuullinen toive meidän mielestä kunnes aloimme katselemaan uusien iphoneiden hintaa - pyyntö muuttui kohtuullisesta kohtuuttomaksi. Emme olleet valmiita ostamaan puhelinta 400-500 eurolla lapselle jonka hän ehkä ensi viikolla tiputtaisi lattiaan tai unohtaisi lähipuistoon. 

Käytännön syistä haluamme, että koko perheen älylaitteet olisivat samaa merkkiä. Meillä on työn puolesta kummallakin vanhemmalla iphonet. Siksi haluamme myös, että lapsilla olisi samanmerkkiset puhelimet - varjopuoli on että iphonet ovat todella kalliit. Tiesimme markkinoilla olevan yrityksiä jotka myy kunnostettuja ja käytettyjä puhelimia. Olimme aiemmin testanneet yhtä palvelua käytetyn tabletin ostamisessa ja asenteemme käytetyn puhelimen ostamista kohtaan oli jo valmiiksi hyvä. Ensimmäisen käytetyn puhelimen hankkimiseen liittyy kuitenkin kysymyksiä. Sitä miettii lähinnä laitteen todellista kuntoa - sillä ainakin minun oma puhelin on jo vaihdettaessa melkoisen huonossa kunnossa. Onneksi yrityksillä jotka myy näitä käytettyjä laitteita on hyvä kuntoluokitus-skaala joka kuvaa käytetyn puhelimen kulumaa. Näin päädyimme testaamaan käytetyn puhelimen ostamista. Valitsimme puhelimen jossa on isompi muisti sillä tiesimme, että käyttöjärjestelmäpäivitykset syövät enemmän ja enemmän kapasiteettia päivitysten myötä. Lisäksi halusimme, että puhelin olisi moitteettomassa kunnossa. Kun saimme puhelimen postissa kotiin, se oli ihan uudenveroinen. En olisi tiennyt, että se on käytetty ellei pakkaus olisi ollut eri kuin alkuperäinen. Kaikki toimi hyvin ja säästimme tällä useamman satasen.

Jatkossa tulemme ostamaan lapsille käytetyt puhelimet sillä lompakkoystävällisyyden lisäksi vanhan ja toimivan puhelimen hankkiminen on myös luontoystävällistä. (PS. tämä ei ole maksettu mainos) 

Mikä politiikka teillä on lasten puhelimien suhteen? Käytettynä, vanhempien vanha, hankittuna uutena vai kenties ei omaa puhelinta ollenkaan?

-Såfin

5 kommenttia:

 1. Mistä tilasitte? Meillä on taas kohta yhden luurin hankinta edessä, niin olisi ehkä kiva kokeilla myös käytetyn hankintaa :)

  Meillä kummallakin vanhemmalla on Androidpuhelimet, joten andoidia myös lapsille. Ihan vaan käytännön syistä, kuten teilläkin. Reilu vuosi sitten hankin esikoiselle puhelimen ja halusin päästä halvalla, koska pelkäsin, että puhelin on kohta rikki. Sama puhelin on vielä lähes 1,5v myöhemmin käytössä. Onneksi löysin poistomyynnistä erittäin hyvällä alella ihan tehokkaan laitteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me testasimme tällä kertaa sellaista palvelua kuin swappie.com. Toimi todella hyvin ja minusta niillä oli nettisivuilla todella ymmärrettävä kuntoluokitus :)

   Joskus puhelimet säilyy yllättävän pitkään lapsella ilman mitään ongelmaa. Meilläkin on käynyt sen suhteen hyvä tuuri. Toisaalta koen sen kuitenkin isoksi riskiksi että puhelin unohtuu jonnekin tai särkyy. Puhelin voi siis hyvällä tuurilla 2 vuotta tai huonolla tuurilla 2 viikkoa käytössä :)

   Poista
 2. Meillä on kierrätetty puhelimia vanhemmilta lapsilta nuoremmille, mikäli ne vain siinä kunnossa ovat olleet. Vielä eskarilaisella ei omaa ole, mutta voisin hyvinkin kuvitella hankkivani hänelle käytetyn. Etenkin, kun järkevintä olisi tosiaan varmasti hänellekin hankkia iphone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kannattaa harkita :) Käytetyt puhelimet lapselle on kyllä ihan tosi käteviä. Siinä säästää piktän pennin ja se on samalla myös luontoystävällistä. <3

   Poista
 3. Minustakin hyvä idea antaa lapselle oma vanha iPhone käyttöön. Ja lisäksi erittäin kestävä suojakuori. Näin ei tule liian suuria kulueriä heti.

  VastaaPoista