2019/09/06

Meidän perheen löhöilyhuone

Yksi meidän uuden talon haastavimmista tiloista sisustaa meidän varsinaisen olohuoneen lisäksi on ollut meidän löhöilyhuone. Kuten aiemmin kerroin päätimme, että emme halua TV:tä meidän yläkerran isoon olohuoneeseen jossa haluamme keskittyä ruuanlaittoon, yhdessäoloon ja lautapelien pelaamiseen. Järjestely on toiminut tosi hyvin. Katsomme telkkaria paljon vähemmin kuin ennen, ja se on pelkästään hyvä asia. Silti emme halunneet luopua telkkarista kokonaan ja siksi teimme makuuhuoneiden välissä olevasta tilasta meidän perheen löhöilyhuoneen jonne vetäydymme yleensä sen jälkeen kun lapset ovat menneet nukkumaan tai silloin kun vietämme koko perheen leffailtaa. Tämä "tv-huone" tai löhöilyhuone sijaitsee kellaritilassa, eikä siinä ole ikkunoita. Sen sijaan se on läpikulkutila meidän kaikkien makuuhuoneisiin sekä portaikkoon joka vie yläkertaan. Tämä huone on kooltaan melkoisen iso, valkoinen ja kolkko tila jonka yhdelle seinustalle teetimme koko seinän mittaisen pitkän valkoisen kaapin jossa on runsaasti säilytystilaa..

Kesän aikana uusimme tilan matot ja ne ovat aika epätyypillisen väriset meidän talossa. Jossain vaiheessa haluan tehdä jotain seinille, sillä tällainen valkoinen akvaario ei ole mitenkään superviihtyisä. Olemme pohtineet kauniiden äänenvaimennuslevyjen asentamista jolloin esimerkiksi tv:stä tuleva ääni olisi pehmeämpi. Kunnes päätämme mitä teemme seinille halusimme tuoda vastapainoa valkoiselle värille ja peittää lattia tummanvihreillä isoilla matoilla. Saimme Poster Storen kanssa tehdyn yhteistyön merkeissä myös hienot uudet julisteet seinälle ja minun itse syyslehdillä painatetyt koristetyynyt löysivät paikkansa uusista rottinkikoreista.

Tähän tilaan toivon jossain vaiheessa, että voisimme sijoittaa oikein sellaiseen muhkeaan isoon pellavapäällysteiseen sohvaan jonne voisi vajota pitkän päivän päätteeksi. Toistaiseksi sohvana toimii yksilö joka on kulkenut mukanamme jo yli 10 vuotta. Sohvapöytä on seuraavaksi mietintämyssyssä.  Nykyinen on lainassa lasten isovanhemmilta kunnes löydämme paremman ja hieman isomman pöydän. Olen itseasiassa viime viikolla jo hankkinut kaksi uutta pöytää joista toinen päätyy tähän tilaan. Toiseen kulmaan oleskeluhuonetta aiomme myös luoda kunnollisen löhöilynurkkauksen lattiatyynyillä ja säkkituoleilla. Toivomme, että tämä huone jossain vaiheessa todellakin olisi sellainen pieni pesä jonne on tosi rentouttavaa ja mukavaa tulla. Vaikka tila on vielä kesken, viihdyn täällä jo tosi paljon paremmin. Minusta kaikki esineet ja värit sointuvat kivasti yhteen ja tila on melkoisen harmoninen. 

Uusien mattojen, taulujen ja korien myötä tästä huoneesta on siis tullut monta sataa prosenttia viihtyisämpi. Projekti on silti vielä kesken - niinkuin kaikki sisustusprojektit aina ovat. 

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti