2019/09/16

Kurpitsakarnevaalit

Me kävimme viikonloppuna pyörähtämässä perinteisillä Kurpitsakarnevaaleilla Koiramäen pajutallilla. Tämä on ollut ihana tapahtuma jossa me olemme käyneet joka vuosi niin kauan kun pojat ovat olleet pienet. Tämä tapahtuma tuo mukanaan myös syyskauden aloituksen meidän perheelle. Esillä on kurpitsoja ja erilaisia ulkokoristeita ja lapsille on karusellia, narunvetoa ja keskellä pajutallin pihaa komeilee mm. alpakat ja lampaat. Enää emme saa poikia karuselliin, mutta silti he ovat aina innoissaan lähdössä meidän mukaan tapahtumaan. Rakastan Kuripitsakarnevaalien tunnelmaa. Ihmiset ovat valmistautumassa syksyyn ja luonto muuttuu pikkuhiljaa värikkäämmäksi. Minulle syksy merkitsee ajanjaksoa jolloin otetaan viltit ja kynttilät esille ja kotia koristellaan kurpitsoilla ja kauniilla ulkokukilla. Niin olemme myös tehneet. Meidän ruokapöydässä on jo tuikkukuppi, keittiössä värikkäät kurpitsat koristelevat meidän työtasoa ja keitin myös viikonloppuna puolukkahilloa. Olen siis ihan syystunnelmissa. Jos jostain niin syksystä ja sen tunnelmasta tulee mieleen tanskalaisperäinen sana "hygge"..



Kerkesimme juuri ja juuri katsella kauniita koristeluja Pajutallin pihassa kun jouduimme juoksemaan sisään suojaan sateelta. Istahdimme tupaan ja isi-ihminen kantoi meidän pöytään ulkomyymälästä juuri paistetut vohvelit. En ollut tajunnutkaan, miten tunnelmallista tässä paikassa on myös sateella. Ikivanhat rakennukset ovat jo itsessään ihanan idyllisiä, mutta siinä kun istuimme vanhassa puupöydässä syömässä meidän vohveleita ja katselimme sadetta ohuen ikkunan läpi totesin, että tämä on kesän lisäksi yksi minun lempi vuodenaikoja. Ei liian synkkää vaan luonnon väriloistetta, syksyn tuoksua, marjastamista ja sienestämistä (vaikka en itse osaa sienestää... heh).

Päätin täällä tapahtumassa, että tänä syksynä haluan ostaa itselleni uuden viltin. Sellaisen ihanan pehmeän ja suuren viltin jonka alle voi käpertyä. Lisäksi haluan meidän uudelle terassille myös uudet lyhdyt tuomaan tunnelmaa. Pian saa myös ottaa esille kausivalot ilman, että ne aiheuttavat hämmennystä ja mielipahaa naapurustossa. Syksy on ihana aikaa.

Pidätkö sinä syksystä?

-Såfin

PS. Jouluun on alle 100 päivää.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti