2017/02/19

Mitä sinä teet kun lapset nukahtavat?

Olen monesti pohtinut sitä mitä vanhemmat tekevät sen jälkeen kun lapset ovat menneet nukkumaan? Vaihtoehtoja olisi niin monta. Voisi siivota, pestä pyykkiä, maksaa laskuja tai tehdä sellaista joka vaatii keskittymistä. Todellisuus meidän perheessä on kuitenkin jotain ihan muuta. Me valvomme yleensä ehkä noin 2,5 tuntia lapsia pidempään. Viikolla työpäivien jälkeen meidän illat lasten nukkumaanmenon jälkeen ovat kahdenlaisia. Usein me vain istahdamme sohvalle, minä bloggaan ja meidän perheen isi-ihminen selailee sillä aikaa padilla hassuja uutisia. Hetken jälkeen me katsellaan vielä yhdessä joku sarja ja jutellaan seuraavan päivän logistiikasta. Toisina arki-iltoina meidän isi-ihminen lähtee pelaamaan rullakiekkoa heti kun lapset ovat nukahtaneet. Niinä iltoina minä yleensä meditoin (lue: nukahdan heti sohvalle). Tiedän, ei kuulosta kovin hehkeältä.. Heh. 

Perjantaisin meillä on yleensä sellainen "hemmotteluilta" kahdestaan. Saatamme avata viinipullon, haaveillemme tulevaisuudesta, suunnittelemme tulevaa rakennusprojektia ja joskus vuokraamme jonkun jännän elokuvan. Perjantaisin valvomme yleensä melko myöhään ja saatamme mennä vasta reilusti yli puolen yön jälkeen nukkumaan. Hups. Lauantaisin taas annamme usein lasten valvoa hieman myöhempään ja olemme silloin myös usein jossain muualla kuin kotona viettämässä iltaa. Silloin meille ei usein jää kovin paljon kahdenkeskeistä aikaa. Vaikka meidän illat kaikenkaikkeaan ovat aika tavallisia, me olemme niihin todella tyytyväisiä. Ilman näitä pieniä hengähdystaukoja päivän päätteeksi en usko, että pysyisimme järjissämme.. 

Minkälaiselta sinun ilta näyttää sen jälkeen kun lapset ovat menneet nukkumaan? Menetkö itse myös heti nukkumaan vai jaksatko vielä hoitaa asioita?

-Såfin

5 kommenttia:

 1. Meillä on aina melko sama kaava: Samalla kun toinen hoitaa lapsille iltapalat ja pesut, toinen valmistaa aikuisten iltapalan. Kun lapset on sängyssä me siirrytään sohvalle ja katsotaan sarjoja :D aina. Hyvin harvoin toisella voi olla jotain menoa tai tekemistä mutta yleensä me pyhitetään illat olemiseen ja katsotaan nimenomaan sellaisia ohjelmia mistä molemmat tykkää. Perjantai ilta normaalisti olisi se ilta kun ehkä valvottaisiin tunti-pari myöhempään kuin normaalisti ja se saattaisi sisältää pari siideriä mutta ei tällä hetkellä sattuneesta syystä :D mä simahdan kyllä viimeistään kympiltä. Ei mitään kovin erikoista tai hehkeetä siis tääläkään. Joskus ollaan livahdettu saunaan ilman poikia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kovin tutulta tämä teidän järjestely! <3 kai se on niin että kaikki kaipailee sellaista rauhallista palautumishetkeä päivän riennoista! Lasten kanssa päivät ovat vauhdikkaita ja vastapainoksi on todellakin kivaa istahtaa sohvalle ja katsoa jotain sarjaa yhdessä! :) Kai se on sitä ns. "parisuhdeaikaa" kun kerran katsoo jotain mitä kummatkin haluaa nähdä! Hihii.. <3

   Poista
 2. Kuulostaa oikein toimivalta arjelta teillä :) Meillä Nopsun nukutus alkaa siinä kahdeksalta, mutta nykyisin menee vähintään puoli yhdeksään, jopa yli yhdeksään ennen kuin hänet saa huoneeseensa hiljaiseksi (eli siis nukahtamaan). Sen jälkeen itse syön iltapalan, katson vähän telkkaria tai hoidan jotain puolittaisia hoidettavia asioita koneella, neulon pari riviä, meen pesulle, laitan seuraavan päivän vaatteet ja tavarat valmiiksi ja menen itse nukkumaan 21:30 -22. Ihana, jos jäisi enemmän iltaan omaa aikaa, mutta kun nyt satun tarvitsemaan vähintään kahdeksan, mieluiten yhdeksän tuntia unta, niin minkäs teet. Ja täytyy nauttia näistä kokonaisista yöunista nyt vielä kun voi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että jaksat neuloa iltaisin - kuulostaa niin täydelliseltä! :) Minäkin toivoisin, että joksus saisin itseni niskasta kiinni ja menisin noin hyvissä ajoin nukkumaan. Sitä jaksaisi sitten herätä energisempänä seuraavaan aamuun. Me mennään yleensä nukkumaan vasta kello 23-23.30.. Mutta on hyvä, että saat tarvitsemasi yöunet näin nipistämällä hieman siitä omasta ajasta - ja sinun kannattaa todellakin nauttia kunnon yöunista nyt. Ihan varmasti tulee hetkiä kun vauva valvottaa.. (kopkop) <3 <3

   Poista
 3. Meillä saattaa toinen vanhempi nukahtaa jo ennen lapsia sohvalle :D Tämä tosin on poikkeusoloissa, joita meillä on viime aikoina ollut hieman liian usein. Normaalisti illan ohjelma riippuu ihan miehen töistä ja harrastuksista; joskus istutaan hetki yhdessä iltapalalla ja toisinaan toinen tekee koneella hommia toisen keskittyessä omiin puuhiinsa.

  VastaaPoista