2017/02/01

Reissuvuosi

Vuoden pimeimmän jakson kääntyessä hiljaa valoisan puolelle haaveet ja toiveet heräävät jälleen. Niin myös meidän perheessä. Suunnitelmat ja vuoden tavoitteet muodostuvat hiljalleen ja samalla jossain pinnan alla kytee se ikuinen pieni liekki - reissukuume. Kun vielä olimme "nuoripari" reissailimme paljon. Kävimme pitkillä viikonlopuilla tutkimassa erilaisia kaupunkeja, syömässä erikoisia ruokia ja etsimässä elämyksiä mitä erikoisimmista paikoista. Olemme syöneet pitsaa suoraan laatikosta motellihuoneen lattialla kun jäimme loukkuun hirmusateilla Wienissä. New Yorkissa olemme istuneet poliisin takaa-ajamassa taksissa. Olemme syöneet maailman parasta ruokaa eräässä kellari-salakapakassa, syrjäisellä sivukujalla Bratislavassa ja olemme kävelleet käsi kädessä maratonin verran Rooman kaduilla. Matkailu on aina ollut meidän juttumme..

Tänä vuonna suuntaamme ensimmäiseen reissuumme maaliskuun puolivälissä kun matkustamme Ruotsin Åreen koko porukalla. Tarkoitus on lasketella, hiihtää ja juoda kaakaota mahdollisimman monessa rinnekahvilassa. Olemme nyt myös muutamana vuon tehneet reissun aikuisten kesken ja samalla juhlistaneet meidän hääpäivää (josta tänä vuonna tulee kuluneeksi 7 vuott - aika jossa kehon kaikki solut ovat uusiutuneet. Iiik..). Suunnittelemme jatkavamme tätä perinnettä ja tällä kertaa meidän hääpäivämatkan kohteena on Pietari. Syksyllä toiveissa olisi lähteä tutkimaan Islannin kauniin-karua luontoa koko perheen voimin pidennetyksi viikonlopuksi. Se olisi enemmän kultturi-matka josta toivomme, että lapset myös nauttisivat. Talvella kaipaamme taatusti lämpöön. Olemme tässä pyöritelleet vaihtoehtoja ja jokin Thaimaan rantakohde tai Arabi Emiraattien Dubai ovat sellaisia paikkoja jossa varmasti saisi rentoutua ja ottaa aurinkoa..

"Matkaan lähden, matkaan lähden.."🔜

Onko sinulla jo tiedossa jotain reissuja tälle vuodelle? Tai reissuhaaveita? 

-Såfin

8 kommenttia:

 1. Nyt lähitulevaisuudessa on edessä matka Wieniin - kaksistaan miehen kanssa! :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
 2. Kivoja suunnitelmia! Islanti on meillä ollut haaveissa pitkää ja aika monta muutakin kohdetta :D Matkakuume olisi kyllä täällä koko perheellä kova, mutta voipi olla, ettei ennen syksyä ainakaan risteilyä kauemmas päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti on ollut jo pitkään myös meidän haaveissa - toivottavasti saisimme tänä vuonna vihdoin toteutettua tämä reissu! Risteilyt ovat ihan huippu-kivoja lasten kanssa! Muumihytti viime keväänä oli aikamoinen hitti :)

   Poista
 3. Mieheni kävi muutama vuosi sitten työkaverin kanssa Islannissa ja muistaakseni silloin oli toukokuu. Hieno reissu oli ollut. Kuvista päätellen maisemat silmiä hiveleviä :)! Nyt poikamme on alkanut puhua, että haluaisi Islantiin myös. Itse en oikein tiedä. Toisaalta joo ja toisaalta ei. On niin monta muutakin paikkaa mikä ois kiva nähdä. Kevään reissu mieheni kanssa vaihtui viime lauantaina uuteen sohvaan. Entiset on niin vanhat ja hieman rikkinäiset joten oli pakko ostaa uusi. Se maksoi hieman enemmän kuin oltiin suunniteltu, mutta parempi oli ostaa sellainen joka kestää pidempään. Reissurahoja ehtii säästää myöhemmin :) Eiköhän sitä kesälomalla jo pääse johonkin reissuun perheen kanssa. Viime kesänä oltiin Riikassa. Tänä kesänä Vilna vois olla hyvä vaihtoehto :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti on ainakin minusta sellainen hieman erilainen matkakohde.. ja mielenkiinnolla odotan että pääsisin vähän tunnustelemaan ja oppimaan kulttuurista ja paikallisista tavoista! :)

   Hih.. hyvään sohvaan kannattaa kyllä panostaa! Tuolla tavalla minullakin aina käy kun löytää jotain kivaa. Budjetti ylittyy aina - mutta se on sen arvoista! <3

   Pidän peukkuja että pääsette kesällä reissuun! :)

   Poista
 4. Ooh... mulle itselle reissaaminen on nuorempana (äh, miten vanhaksi tuntee itsensä, kun sanoo noin) aina ollut tosi tärkeää. Oon kiertänyt Jenkit ympäri ämpäri, Kaakkois-Aasiassa ollut kolmesti, Japanissa, Kiinassa ja isossa osassa Euroopan maita on käyty eri kokoonpanoilla. Onkin tosi haikeaa, kun tällä hetkellä reissaamiselle ei ole oikein saumaa elämässä. Ei ajallisesti eikä rahallisesti. Mutta kiitollisena kaikesta maailmalla koetusta on ihan jees keskittyä nyt perheeseen ja kotiin täällä tutuissa ympyröissä. Kaukaisena haaveena se, että jos tuleva baby on easy peasy, niin ensi keväänä lähdettäisiin viikoksi jonnekin ihanalle VALMISmatkalle, jollasiin en koskaan ole pitkällä tikullakaan koskenut, mutta jotenkin neljäveen ja vauvan kanssa sellainen houkuttaisi :)

  Ihanaa Åren reissua teille!! Jään innolla odottamaan kuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, olet maailmanmatkaaja! Ymmärrän fiiliksesi! Meilläkin lasten synnyttyä hieman jarruteltiin reissaamistahtia ja etenkin toisen synnyttyä sitä tuntui, että kädet oli (lievästi sanottuna) aika täynnä! :) Me olemme olleet sinänsä onnekkaita, että meillä on ollut kummankin puolen isovanhemmat valmiina aina lähtemään meidän mukaan reissuun ja se on tietenkin alentanut kynnystä lähteä reissuun. Siksi uskalsimme lähteä pienen vauvan kanssa mm. Singaporeen ja Balille.

   Ja valmismatkat.. heh. Ne on ihan oikeesti tosi kätevät lapsiperheille. Etenkin vielä sellaiset all inclusive-versiot. Itse en olisi KOSKAAN uskonut sanovani näin, mutta näin asenteet muuttuu! Me ollaan käyty jo kolmella pakettimatkalla lasten syntymisen jälkeen ja ollaan oltu tyytyväisiä. Eli ihan rohkeasti vaan pakettimatkaa tilaamaan - se on helppoa ja kätevää <3 :)

   Poista