2017/02/28

Lammassaaren pitkospuilla

Viikonloppuna olimme päättäneet tehdä pidemmän patikointiretken yhdessä. Pojat olivat aiemmin toivoneet picniciä ulkona ja siitä se idea sitten lähti. Lammassaari ja sen kuuluisat pitkospuut olivat meidän perheeltä vielä kokematta ja niinpä puimme lämpimästi päälle, pakkasimme istuinalustat sekä eväsleivät reppuun ja ajoimme automme niin lähelle retkikohdettamme kuin suinkaan vain pääsimme. Rattaita Lammassaareen ei voi ottaa sillä edessä on maastoa, kapeita pitkospuita ja jyrkkiä mutkia. Emme olleet ottaneet selvää ihan miten pitkästä patikointireitistä oli kyse ja onneksi niin sillä emme ehkä olisi uskaltaneet lähteä niin reippaasti liikkeelle kahden pikkupojan seurassa tietäen, että kävelemistä tulisi melkein 5 kilometriä. Heh..Lammassaaressa ei nimensä mukaan ole lampaita, mutta ympäristö on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Saareen johtaa rämeikön ja korkeiden kaislakasvuston läpi mieleenpainuvat pitkospuut ja niitä ympäröivät puupylväät. Pitkospuureitti oli melkein kilmetrin pituinen suuntaansa ja sen varrella oli lapsille todella paljon tutkittavaa. Katkenneet kaislat, lintubongauskorokkeet ja erikoinen maasto viihdytti meidän pienokaisia vallan mainiosti. Luonto on vähän niin kuin lasten toinen koti, niin hyvin he viihtyvät siellä. Päästyämme itse saareen meidän eteen avautui iso suloinen mökkialue jossa oli hassuja pikkurakennuksia toisensa jälkeen. Kiersimme koko saaren ja pysähdyimme syömään eväsleivät ja juomaan kaakaota yhden kallion päälle josta oli hienot näkymät merelle. Harvoin leipä on maistunut niin hyvältä kuin se teki sillä hetkellä..

Takaisintulomatkalla meidän pienin mies ei enää jaksanut kävellä itse vaan hän kulki meidän isi-ihmisen harteilla. Aurinko paistoi meidän kävellessä takaisin ja vaikka väsymys painoi päälle jokaisen naamalla oli iso hymy. Lammassaari oli etäisyyksistä huolimatta todella onnistunut valinta retkikohteeksi!

Oletko sinä käynyt Lammassaaressa?

-Såfin

PS. Lumisella säällä Lammassaaressa pieni lapsi kulkee kätevästi pulkassa tai kantorinkassa!

10 kommenttia:

 1. Meidän on pitänyt tehdä retki Lammassaareen vaikka kuinka monesti, mutta aina jäänyt suunnitelmaksi. Mutta jos nyt ensi kesänä? 😊 Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, ehdottomasti kannattaa käydä - se oli lapsille tosi jännä paikka ja kiva että siellä on vähän jotain "erikoista" kuten juuri nuo pitkospuut!

   Poista
 2. Käyty on viime kesänä:) Postauskin löytyy blogista, mutten jaksanut hulinassa etsiä tähän hetkeen. kolmen pienen kanssa oli suht rankka, mutta silti tosi kiva reissu. Ja kesäisin muuten siellä on lampaitakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai siellä on kesäisin lampaitakin! Ajattelin jo muutenkin, että haluaisin käydä täällä kesäaikaan ja jos siellä vielä on lampaitakin niin luulen että mennään jo nyt tulevana kesänä.. :)

   Poista
 3. Kesäaikana on tullu käytyä, mutta ei tosin lapsen kanssa. Pitää laittaa kohde "käytävät" listaan, koska muuten ei taatusti tule mieleen, kun seuraavan kerran retkikohteita miettii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minullakin on välillä ideat lopussa retkikohteista juuri sillä h-hetkellä kun pitäisi lähteä jonnekin perheen kanssa! Näistä kohteista pitäisi ehdottomasti pitää listaa.. :)

   Poista
 4. Eipä olekaan tullut varmaan koskaan käytyä. Kiitos vinkistä <3
  ps. ihania kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. Kiitos :) kannattaa ehdottomasti käydä! <3

   Poista
 5. Oi ihania kuvia <3 Ja hitsi ei olla vieläkään päästy tuonne asti! Harmittaa ihan. Ensi viikonloppu olisikin vapaata sopivasti.. Meidän tytöt eivät varmaan kovin vielä jaksaisi kävellä, niin täytyisi reput ottaa matkaan. Luuletko muuten, että kesällä pääsisi liikkumaan rattaidenkin kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan huippukohde lasten kanssa :) Pulkat tai rinkat mukaan niin kyllä pärjää! Pitkospuut olivat paikoittain niin kapeat, että itse en lähtisi koittamaan rattaiden kanssa ollenkaan edes kesällä.. <3

   Poista