2017/02/14

Härkis-makaroonilaatikko (+arvonnan voittaja)

Me koimme sellaisen pienen ahaa-elämyksen viikolla kun kävimme ruokakaupassa. Siellä hyllyt joista normaalisti olisimme löytäneet jauhelihaa huusi tyhjyyttään. Mitä nyt tekisimme - makaroonilaatikkoa ilman jauhelihaa?! Aiemmin suunnittelemamme ruokalista joka tavallisesti toimii meidän arkiviikon pelastuksena oli nyt yhtä hyödyllinen kuin repaleinen nenäliina. Sitten meidän isi-ihminen sai loistavan idean. Mitä jos me annettaisi sille mahdollisuus? Sille paljon kohutulle ainekselle; Härkikselle. Ja niin me sitten kannoimme muutaman paketin Härkistä kotiin ja käärimme hihat ja ryhdyimme hommiin. Minulle härkis oli aivan uusi tuttavuus, enkä ollut valmistanut siitä mitään aiemmin. Päätin maustaa sen ihan samalla tavalla kuin olisin maustanut jauhelihan. Pikku-pikku jännityksen jälkeen pääsimme sitten testaamaan miltä tämä maistui ja ennen kaikkea jännitimme sitä mitä mieltä lapset olisivat tästä lihattomasta makaroonilaatikosta..

Ja arvaa mitä?! Se oli aivan superhyvää! Niin hyvää, etten tiedä tehdäänkö enää ollenkaan makaroonilaatikkoa lihasta. Meidän lapset söivät hyvällä ruokahalulla isot lautaselliset. Emme ennen ruokailua kertoneet heille, ettei tämä versio sisältänyt ollenkaan lihaa. Kun olivat syöneet kerroin, että olimme tällä kertaa tehneet makaroonilaatikko ilman lihaa ja että lihan tilalla oli Härkistä. Vastauksesi sain että, kyllä tässä oli lihaa äiti - kato nyt (sormi osoittaa härkistä)! Täydellinen "huijaus" sanoisin minä! Suosittelen kokeilemaan!

Ystävänpäivän kunniksi ajattelin tänään myös julkistaa Ruohonjuuri-tuotekassin arvonnan voittajan. Voittaja on anna s. kommentilla "Kookosöljy on mahtavaa, se sopii syötäväksi ja ihonhoitoon :)"  Olen sinuun yhteydessä sähköpostitse. Onneksi olkoon!

Ihanaa ja rakkauden täyteistä ystävänpäivää!

-Såfin

3 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, jota täytyy ehdottomasti joskus kokeilla! Josko menisi meidän nirsoille pojillekin tuolla tapaa täydestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä todellakin uskon, ettei teidänkään lapset huomaisi mitään eroa tavalliseen jauhelihaan ainakaan jos sitä käyttää tällaisessa perinteisessä ruuassa <3

   Poista
 2. Täytyykin tutustua tuohon Härkikseen paremmin ja testata, kuulostaa hyvältä. :)

  -S

  VastaaPoista