2017/02/15

Nyt on ilotulitusten aika, koska...

Hyvät naiset ja herrat! Tänään meillä on aihetta juhlaan. Tämä suuri päivä on ympyröity säihkekynällä meidän perheen kalenterista eikä ihan mistä tahansa syystä. Viisi vuotta haaveilimme, puoli vuotta suunnittelimme ja puoli vuotta vain odotimme. Ja tänään saan vihdoin jakaa teidän kanssa ilouutisen: nimittäin monen, monen mutkan ja epätoivoisen keskustelun jälkeen me saimme rakennusluvan!! Ääääää... En tiedä miten päin olisin tätä kirjoittaessa, niin innoissani olen. Me saimme eilen rakennnusvalvontavirastosta siniset leimat hamppunyöreille sidotulle hakemuspaperinipulle ja pääsemme nyt vihdoin toteuttamaan meidän yhteistä pitkäaikaista haavetta talon rakentamisesta. Jee. Tästä syystä me tanssimme tällä hetkellä pöydällä ja juomme kuplivaa. Jos tämän ilon ja energian voisi pullottaa niin luulen, että voisimme lämmittää sillä kokonaisen kylän.. Hihii..

Ai että, me olemme niin odottaneet tätä rakennuslupaa. Suunnitelmien jälkeen kun olimme palauttaneet rakennuslupahakemuksen olimme jo käärineet hihamme ja olimme valmiina hommiin. Sinisilmäisinä ajattelimme että siinä ehkä menisi muutama viikko, ehkä kuukausi. Sitten me vain odotimme, odotimme, masennuimme ja odotimme vähän lisää. Onneksi tämä puolen vuoden odottelu palkittiin vihdoin. Suurin hyöty tässä luvan odotteluprosessissa on ollut se, että meillä on ollut aikaa suunnitella ja pyydellä tarjouksia toimittajilta. Vaikka emme rakenna pakettitaloa niin meillä on silti jo suurin osa palasista loksahtaneet kohdalleen. Olemme valinneet toimittajat, materiaalit, ikkunat, lämmitysmuodot jne. Ihan niin kuin elokuvissa niin me painamme nyt yksinkertaisesti sitä vilkkuvaa punaista nappia. "Launch". Tästä se lähtee... Ja ehkä, ehkä, ehkä asumme vuoden päästä meidän itse suunnittelemassa ja rakennuttamassa kodissa! Jee!

Kun pääsemme takaisin maanpinnalle täältä seitsemännestä taivaasta jaan teidän kanssa myös tulevan talomme suunnitelmat ja pohjapiirrustukset! Mutta nyt.. nyt on aika juhlia!

-Såfin

10 kommenttia:

 1. Jiiiiihhhaaaaaaa!!!!! Onnea, ihan mieletöntä. Nyt odotus on ohi ja pääsee oikeasti hommiin :D Meidän täytyy tavata - siis muutenkin, mutta myös siksi, että mua kiinnostaisi hirvittävästi kuulla kaikesta tästä alkuvaiheesta ja lupaprosessista.

  Me ollaan varovaisesti vähän haaveiltu ja mietitty talonrakennusta, mutta ongelma näin alkuun on, ettei oikein osaa ottaa varmaankaan kaikkea näitä alkuvaiheen hommia huomioon. Siksi olisi kiva jutella jonkun kanssa, jolla on jo sitä kokemuspohjaa ;)

  Onnea vielä <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiiiiitooooos!! :D Kyllä tätä päivää on odotettu! Että pääsisi ihan kunnon hommiin ja että näkee ihan konkreettisesti että tämä projekti etenee! Jee!

   Ehdottomasti sovitaan treffit <3 En tiennyt, että tekin haaveilette rakentamisesta! Kivaa - voin mielelläni jakaa meidän kokemuksia ja vinkkejä! Siinä on jonkun verran huomioitavaa, mutta lopputulema on ainakin sitä mitä itse haluaa!

   Poista
 2. Kerrassaan mahtavia uutisia! Onnea♥

  VastaaPoista
 3. Oiiii ihania uutisia! Paljon onnea ❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 me olemme niin innoissamme!! :)

   Poista
 4. Onnea! On teillä ollut pitkä odotus, mutta hienoa kun olette suunnitelleet tulevaa taloa! Meillä lasketaan jo päiviä muuttoon. Pitkään on tästäkin haaveiltu ja uutta isompaa kotia etsitty ja odotettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Ihanaa että pääsette nyt isompaan kotiin! Vihdoin! <3 Tsemppiä muuttoon!

   Poista
 5. Jee, mahtavaa!! En malta odottaa päästä seuraamaan teidän rakennusprojektia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. minäkään en malta odottaa :D :D :D Jännää!

   Poista