2017/02/23

Äiti, onko sulla vauva vatsassa?

Eilen illalla olimme shoppailemassa koko perhe. Lapset olivat meidän isi-ihmisen kanssa ostamassa pikkuautojen varaosia ja minä taisin itse eksyä hetkeksi Marimekon liikkeeseen pikkupikku ostoksille. Kaikki löysi jotain pientä kivaa ostettavaa ja olimme hyvällä tuulella koko jengi. Meillä on tällaisen arkishoppailukierroksen lopuksi ollut tapana vielä yhdessä istahtaa alas juomaan iltapala-smoothiet yhdessä Jungle Juice Bar:issa. Jokainen saa tilata sieltä mieluisen iltapalan haluamillaan aineksilla. Lapset juovat yleensä erilaisia marjasmoothieita ja me vanhemmat testaamme erilaisia hieman eksoottisempia makuja. Pienen flunssan takia minä päädyin ottamaan vitamiinipommin joka sisälsi mm. tuorepuristettua porkkanaa, inkivääriä ja limeä. Istuimme siinä sitten melko hiljaisessa ostoskeskuskahvilassa ja nautimme juomiamme kun meidän pienin 3-vuotias kysyy kovalla mutta kirkkaalla äänellä "Äiti, onko sulla vauva vatsassa?"..

Hämmennnyin hetkeksi tästä kysymyksestä ehkä osittain siitä syystä, että myös ohikulkevat ihmiset jäivät kuuntelemaan minun vastausta.. "Ei, äitillä ei nyt ole vauvaa vatsassa". Viereisessä pöydässä istuva nainen hymähti minun vastaukselle. Meidän pienin mies ei kuitenkaan lopettanut tähän vaan hän nousi ylös silittämään vatsaani. "Ooii.. täällä on vauva". Yritin hieman huvittuneena selittää hänelle, ettei minulla nyt oikeasti ole vauvaa vatsassa ja että minun vauvat ovat jo niin isoja että ne istuvat minun kanssa jo pöydässä juomassa smoothieita. Meidän 5-vuotias komppasi keskustelua ja silloin ymmärsin, että he olivat kahdestaan puhuneet vauvoista. "Äiti, me olemme päättäneet, että haluaisimme vauvan meidän perheeseen" Nojoo. Mitä tuohon nyt sitten enää vastaamaan. Hahaa..

Tällaisia pöytäkeskusteluja meillä!

-Såfin

PS. Selvyydeksi todettakoon vielä kerran, että meille ei siis ole tulossa vauvaa.. :)

8 kommenttia:

 1. :D Lapset osaa kyllä avata suunsa aina mahtavissa paikoissa! Meillä joskus vastaava mahan silittely tapahtui perhekerhossa uteliaiden mammojen keskellä ja siitäkös juorut lähti liikkeelle, vaikka yritin selittää ettei meille pikkusiskoa ole tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Tää on niin klassikko, haluaisi vaan vajota lattian läpi. Hihii.. Ja toi on kyllä vielä pahempi tilanne, kun puolitutut korvat ovat höröllä siinä vieressä.. :)

   Poista
 2. Haha :D Nää on kyllä niitä tilanteita jotka juuri sillä hetkellä on suht piinaavia mutta jälkeenpäin naurattaa :D Ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. no kyllä! :D Haluaisi vaan liueta paikalta silleen salaa ja teeskennellä, ettei mitään tapahtunutkaan!

   Poista
 3. Hihii, meillä Aino esitti mulle aikoinaan saman kysymyksen. :D

  VastaaPoista
 4. Haha, millähän ton pikkupoikien vauvakuumeen saisi tartutettua tänne suunnalle, kun meidän kolmeveetä ei tunnu vähempää voivan kiinnostaa, että äitillä on oikeasti vauva masussa. On vaan ihan että "jaaha". *huokaus* No, ainakaan en odota liikoja, että hän olisi vauvasta sitten kovin innoissaan tai ilahtunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä on päinvastainen tilanne :) Kyllä hän sitten vielä innostuu kun saa vauvasta leikkikaverin. Silloin kun meidän kuopus syntyi ja meidän esikoinen tuli synnärille katsomaan pikkuveljeään hän tokais vain, että "aha".. ja kyseli sitten että missä kaikki tämän paikan lelut on. Sen jälkeen veljekset ovat pikkuhiljaa kiintyneitä toisiinsa eikä niitä nykyään erottaisi mikään <3

   Poista