2017/02/10

Sitruuna-rahka muffinssit

Me olemme viettäneet meidän 3-vuotiaan sankarin synttärijuhlia muutamaan otteeseen viime viikkojen aikana. Synttärijuhlilla meillä on ollut tarjolla yleensä jotain suolaista ruokaa ja kakkua. Joka kerta haluan myös leipoa jotain pientä yhdessä lasten kanssa, jotta he pääsevät leipomisen makuun aina kun on mahdollista. Tällä kertaa halusimme kokeilla muffinsseja. Päätin, että tekisimme kuorrutteen hieman terveellisemmästä aineksesta ja päädyimme rahkaan. Rahka taas puolestaan minusta kaipaa kaveriksi jotain kirpeää ja mikä sen kirpeämpää kuin sitruuna. Tällä inspiraatiolla lähdimme sitten yhdessä pikku-poikien kanssa kehittelemään meidän omaa muffinssi-reseptiä. Ja niistä tuli todella hyviä. Näitä teemme varmasti toistekin.. Namsk.

Sitruuna-Rahka Muffinssit
(uunipellillinen)
Tuoreita mustikoita
2 kananmunaa
1 sitruuna
2 dl sokeria
2 prk vaniljarahkaa
100 gr voisulaa
2 tl leivinjauhetta
n. 4 dl jauhoja
2 dl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää seokseen raastettu sitruunankuori ja puolikkaan sitruunan mehu. Sulata voi ja sekoita se maidon kanssa. Yhdistä seokset. Sekoita jauhot ja leivinjauheen keskenään ja lisää jauhoseos muna-voisulaseokseen pienissä erissä kokoajan sekoittaen. Jaa taikina muffinssivuokiin. Lisää jokaisen muffinssin päälle reilu ruokalusikallinen rahkaa. Paista 200 asteessa n. 18 minuuttia. Kun muffinssit ovat hieman jäähtyneet koristele vielä mustikoilla.

Ihanaa ja herkullista viikonloppua!

-Såfin

PS. Jos muut siitruunaiset leipomiset kiinnostaa niin voit kurkata myös kirjoituksen siitä kun leivoimme sitkeitä sitruunakeksejä.

4 kommenttia:

  1. Nam, nuo on varmasti hyviä! Mä rakastan kaikkea sitruunaista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunaiset leivonnaiset ovat myös minun mieleen - se sopii minusta tasapainottamaan makeutta! :)

      Poista