2017/07/19

Solmuvärjätty paita

Minä en koskaan ole värjännyt vaatteita tekstiiliväreillä. Päätin korjata tilanteen kun meidät kutsuttiin aivan mahtaviin woodstock hippi-juhliin jotka oli viime viikonloppuna. Näistä juhlista tulen kertomaan teille myöhemmin kun olen kahlannut läpi kaikki ne sadat valokuvat jotka otin sinä viikonloppuna. Tänään halusin kuitenkin kertoa teille meidän lasten hippiasuista ja erityisemmin heidän t-paidoista. Sain idean tehdä lapsille sellaiset t-paidat jotka muistan olleen muodissa joskus 90-luvun alussa. Muistatko? Sellaiset solmuvärjätyt erittäin hippihenkiset paidat jossa solmittu osa jää valkoiseksi ja ei värjäänny prosessissa vaan jättää sellaisen epämääräisen ympyrän vaatteen keskelle. Super-hippiä. Hahaa..

Minä hankin tätä varten kaksi valkoista t-paitaa H&M:stä ja tekstiiliväri puolestaan löytyi ihan tavallisesta marketista. Kotiin päästyäni muistin, että minun oli tarkoitus ostaa myös kuminauhoja mutta päädyin käyttämään solmimiseen lasten ohuita hiuslenksuja. Tein kumpaakin paitaan vain muutaman solmitun kohdan jotta paitoja pystyisi käyttämään myös myöhemmin mutta halutessaan paidan voi solmia vaikka ihan täyteen. Hiuslenksun solmin hyvin tiukalle jotta se estäisi värin pääsemisen siihen kohtaan värjäyksen aikana. Kastelin paidat ja asetin ne koneeseen väriaineen kanssa ja pesin ne tavallisessa 40 asteen ohjelmassa. Kun pesuohjelma oli kulunut loppuun poistin paidoista hiuslenksut ja käytin ne uudestaan 40 asteen pesuohjelmassa mahdollisen ylimääräisen värin poistamiseksi. Ja niistä tuli supermakeet.. ihanat pienet hippi-tyypit! 

Oletko sinä solmuvärjännyt vaatteita?

-Såfin

4 kommenttia:

  1. Hauskat! Mä en oo vielä saanut aikaiseksi kokeilla lastenvaatteiden värjäystä, vaikka monia upeita lopputuloksia olenkin nähnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Näistä tuli kyllä minustakin tosi hauskat.. <3

      Poista