2017/07/30

Mökkimuistoja

Meidän viime viikko on hurahtanut pitkälti mökkeillessä. Viikonloppuna kävimme kyllä ihmisten ilmoilla pyörähtämässä Ti-Ti Nallen talossa ja yövyimme yhden yön Ikaalisten kylpylässä muutaman bloggaaja-perheen kanssa. Kotimatkalla piipahdimme myös Tuurissa tekemässä "tärkeitä" ostoksia ja kävimme ilmaisessa Tivolissa kun siellä suunnalla kerran olimme. Tämän tapahtumarikkaan viikonlopun jälkeen olimme kaikki melko väsyneitä ja päätimme, että tuleva viikko saisi kulua ihan rauhassa perheen kesken mökillä. Olemme viettäneet paljon aikaa ulkona ihan tekemättä mitään. Harjoitelleet olemaan paikoillamme. Joka ilta olemme lämmittäneet saunan ja paljun ja uskaliaammat meistä ovat käyneet uimassa järvessä jonka lämpötila parhaimmillaan oli jopa 20 astetta. Olen salaa myös hieman ylpeä itsestäni sillä vaikka minä olen arkajalka kylmän veden suhteen myös minä kävin kerran uimassa. Minulla on tapana sanoa, että minuun sattuu kun vesi on liaan kylmää. Niin myös nyt. Hahaa..

Lapset ovat joka päivä odottaneet auringonlaskua, sillä siihen aikaan meidän mökin laiturilta saa tosi hyvin kalaa mato-ongella. Olemme tänä kesänä saaneet melkein 20 pientä kalaa, osa ahvenista ovat päätyneet ihan grilliin asti. Tämä on hurja edistys meidän poikien malttamattomaan kalastuskokemukseen joka alkukesästä loppui melko lyhyeen. Loppuviikosta keräsimme yhdessä ison määrän mustikoita ja teimme niistä mustikkapiiraan. Ai että, itsekerätyistä marjoista tehty piiras maistuu jotenkin erityisen hyvältä. Meillä on ollut myös muutamia kesäprojekteja käynnissä. Minä tein itselleni paljasjalkakorun ja meidän isi-ihminen pilkkoi puita metsässä. Lapset ovat mm. maalanneet tauluja ja kiviä. 

Yhtenä aurinkoisena päivänä raahasimme kaikki meidän mökin räsymatot laiturille ja pesimme ne mattoharjalla ja mäntysuopa-vesi seoksella. Viritimme mattojen kuivumista varten laudat venekatokseemme ja ripustimme ne sinne. Vastapestyjen mattojen tuoksussa on jotain niin kesäistä, että sitä on melkein vaikea kuvailla. Siihen tuoksuun liittyy paljon muistoja omasta lapsuudestani ja siitä miten äitini pesi mattojamme oman mökkimme rantakalliolla rauhallisena kesäpäivänä. Samalla myös oivalsin, että juuri näistä viikoista ja päivistä muodostuvat myös meidän poikien kesämuistot. Nämä ovat ne heidän laspuuden idylliset kesäpäivät.

Viikon lähentyessä loppuaan minulla tuli jo ikävä kotiamme. Loma on tehnyt tehtävänsä.

Mitä sinulle kuuluu? Oletko viettänyt aikaa mökillä tänä kesänä?

-Såfin  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti