2017/07/04

Testissä: Suppailu

Joku ehkä huomasi instagramissa (@malin.safin), että meidän perheessä testattiin viikonloppuna suppailua. Saimme yllätykseksemme kesälahjaksi SUP-laudan joka on ns. "puhallettavaa mallia". Sen saa siis täytettyä ja tyhjennettyä ja sen voi vaikka kokoontaitettuna pakata mukaan autoon. Vaikka lauta on ilmalla täytettävä se on todella jämäkkä. Suppailu on tehokas vesi-laiji tasapainon harjoitteluun ja siinä tulee treenattua etenkin keskivartalon ja jalkapohjan lihaksia. Minua suppailu jännitti erityisen paljon. Raskauksien jälkeen kehon kunnollisen tasapainon löytäminen on ollut haasteellista. Joogan, pilateksen ja erinäisten lajien harjoittelu on tietenkin tukenut ja palauttanut tasapainoa, mutta tällainen laji jonka perusta on tasapainossa ei ole mikään ihan helppo juttu. Vaikka osaan seistä yhdellä jalalla vaikka (kröhöm.. melkein) missä ballerina-asennossa tahansa, liikkuvalla alustalla tasapainoilu on vähintään sanottuna vaikeaa. No miten meillä sitten meni? Katso itse..

Testasimme suppailua mökkisaaremme rannassa jossa ei ollut juurikaan aaltoja. Minulla kesti ehkä 20 minuuttia ennen kuin uskalsin nousta seisomaan laudalle ja lähteä melomaan. Ennen sitä harjoittelin menoa polvilta, jolloin tasapainopiste oli matalammalla ja meno ehkä hieman vakaampaa. Noin 45 minuutin harjoittelun jälkeen kulku oli jo seisaalteen melko vakaata ja olin luottavainen liikkeeseen. Alkuun jalkani tärisi, hakivat ikään kuin tasapainoa kokoajan. Hetken päästä kun tajusin, että tuen piti tulla keskivartalosta sain tämän jalkojen tasapainoilun korjausliikkeen loppumaan. Edelleen suurien aaltojen kohtaaminen tuntui ajatuksena pelottavalta, mutta hoin itselleni mielessäni: "baby steps, baby steps". Tämä sama kuvaamani oppimis-prosessi kesti meidän isi-ihmisellä ehkä 5 minuuttia. Heh. Olen loppujen lopuksi kuitenki ylpeä omasta suorituksestani suhteutettuna alkujännitykseen.

Meillä oli hurjan hauskaa ja omien pelkojen ylitsepääseminen tuntuu aina tosi hyvältä. Samalla suppailu oli jotenkin myös rentouttavaa. Siinä vain muina miehinä (ja naisina) liuimme vettä pitkin myötäillen veden virtauksia. Päätimme samalta istumalta, että hankkisimme toisenkin sup-laudan jotta pääsisimme pareittaan tutkimaan suuren järven vesistöjä suplaudalla.

Oletko sinä testannut suppailua?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Oi, mä niin haluaisin tuollaisen laudan meille mökille♥ Meinasin sellaisen vuokratakin, mutta ei ehkä tässä valaskunnossa kuitenkaan :D

    VastaaPoista