2017/07/31

Muutama sana vaatteiden nimikoinnista

Meidän esikoinen aloittaa eskarissa muutaman viikon päästä. Samalla hän siirtyy pienestä perhepäivähoitopiiristä isoon lapsiryhmään. Muutoksen myötä on tiettyjä asioita joita pitää huomioida vaatteiden huollossa. Yksi niistä on vaatteiden nimikointi joka jo lähtökohtaisesti saa minut huokaisemaan. Rehellisesti puhuen olen aina ajatellut, että se on hankalaa ja aikaavievää hommaa. En näe itseni ompelemassa nimilappuja lasteni vaatteisiin vain irrottaakseni niitä hetken päästä kun vaatteet menevät kiertoon. Huoh, sanon minä. Sitten törmäsin Tarramonsteri.fi:n konseptiin joka haastoi minut testaamaan heidän metodia nimikoimiseen. Yhtäkkiä vaatteiden nimikointi ei ollenkaan ole aikaa vievää tai haastavaa..

Tarramonsterin konsepti on minusta loistava monesta syystä. Ensimmäinen on se, että lasten nimilapun saa suunnitella itse yhdessä lapsen kanssa netissä. Siihen saa valita oman värin, logon ja fontin. Näin lapsi oppii ymmärtämään ja tunnistamaan oman nimikointilappunsa vaikka ei vielä osaisi lukea. Tarroja on saatavilla erilaisissa pakkauksissa, eri kokoisina ja erilaisina vähän riippuen tarpeesta. Vaatteisiin me valitsimme super-helposti liimattavat tarrat jotka pysyvät paikoillaan pesussa, mutta ovat myös irroitettavissa kun sen aika on. Tarra kiinnitetään tasaiseen kohtaan vaateeseen, esimerkiksi pesulappuun tai muuhun vastaavaan paikkaan. Paras pysyvyys on silloin kun tarra saa olla kiinni vaatteessa yli vuorokauden ennen kuin sen pesee. Tarramonsterilla on myös saatavilla silitettäviä tarroja jotka kiinnittyvät paremmin haastaville pinnoille. 

Täytyy sanoa, että minä en huokaissut kertaakaan nimikoidessa meidän esikoisen vaatteet näiden tarrojen avulla. Päin vastoin. Tämä olikin helpoin juttu maailmassa ja mulla meni koko touhuun n. 15 minuuttia. Tsekkaa sinäkin tarramonsteri.fi:n verkkosivut.

Kiitos Tarramonsteri.fi!

-Såfin

/Yhteistyössä Tarramonsteri.fi:n kanssa/

8 kommenttia:

 1. Mä oon ammatiltani lastenhoitaja ja oon sitä mieltä, että päiväkodeissa nuo tarrat pitäisi lailla kaikille määrätä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa.. :D Nämä ovat kyllä tärkeitä etenkin silloin kun on kyse edes vähän isommista rymistä. Vaatteet menevät väkisin sekaisin..

   Poista
 2. Nimikointitarrat on kyllä ihan huippuja ja samalla tarralla nimikoi helposti myös juomapullot yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta, niitähän voi laittaa vaikka mihin :D

   Poista
 3. Ihan samasta asiasta kirjoittelin minäkin! Ensimmäistä kertaa tilasin nimilappuja ja ne olikin tosi käteviä. Saas nähä miten pysyy pesussa. Mut jos olis edes pieni mahdollisuus että ne vaatteet pysyis tallessa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uskon, että näiden avulla pysyy vaatteet tallessa. Ellei niitä nyt ihan metsään hukkaa.. :D Super-käteviä ja pysyvät kyllä myös pesussa!

   Poista
 4. Ehdottomasti tarramonsterit vaatteisiin. Ei tarvi päiväkotia syyttää ku vaatteet on hukassa. Tarramonsteri pelastaa. Kätevä ja nopea tapa nimikoida. Lisäksi edullinenkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Samaa mieltä. Ja nämä olivat tosiaankin halpoja. Yhdestä ns. suurpakkauksesta riittää hyvin ainakin yhden kauden vaatteisiin! Peukku tarramonsterille :)

   Poista